Datum objave: 20. Srpanj 2016

FOTO: Boris Južinić ponovno traži pravdu ispred zgrade šibenskog Suda: Uništili su me!

Šibenik News
Šibenik News

Šibenčanin Boris Južinić jutros se vratio pred zgradu Suda na Vanjskom u Šibeniku gdje će, kako kaže, dolaziti i prosvjedovati dokle god je živ ili dokle suci Županijskog suda ne promijene odluku o poništenju presude Općinskog suda.

 

Naime, Boris Južinić svojedobno je tužio svog sad već preminulog susjeda zbog uništenja kuće na Staroj cesti do čega je došlo nakon što je tuženik zatrpao kanal za oborinske vode i pri tome Južiniću oduzeo dio terena kako bi na njemu sagradio zid. Općinski sud, nakon svih pribavljenih dokaza i razgovora sa svjedocima, naložio je tuženiku da sve vrati u prvobitno stanje, međutim, Županijski sud odlučio je drugačije i to na temelju, tvrdi Južinić, krivotvorenih dokumenata.

 

'Lažno je potpisan', tvrdi 83-godišnji Šibenčanin sa Stare ceste. - Kažu da nema kaznenog djela, a dokazano je da je dokument krivotvoren i iz odvjetničkog ureda rekli su mi da su na taj način prekršena dva kaznena zakona po članku 311. i 224. što se odnosni na krivotvorenje dokumenta i stjecanje protupravne koristi - tvrdi nam Južinić, dodajući su ga županijski suci prevarili i uništili pa će pravdu tražiti ako već ne na sudu, onda ispred suda. 

 

- Kuća mi je uništena. Vlaga je ušla u zidove. Sudski vještak je kazao kako može doći do urušavanja zidova, a ja ću se boriti pa nek' sve propadne - kazao je Boris Južinić prosvjedujući ispred zgrade šibenskog suda.

 

 

Piše: Snježana Klarić

Iz kategorije: Vijesti