Datum objave: 28. Svibanj 2016

FOTO: Šibenik jedan od 10-ak gradova u Hrvatskoj koji je obilježio 20 godina EVS-a

Šibenik News
Šibenik News

Zahvaljujući članovima Udruge mladih 'Mladi u EU', Šibenik je je dan od desetak gradova u Hrvatskoj koji su ove subote, 28. svibnja, obilježili 20 godina postojanja Europske volonterske službe u sklopu Eurodeskove kampanje EVS20.

 

Šibenski aktivisti svoje su obljetničke aktivnosti započeli u jutarnjim satima u hladu podno stuba katedrale sv. Jakova, a na info pultu postavljenim za tu prigodu, svi zainteresirani dobili su sve potrebne informacije o mogućnostima koje osigurava Europska volonterska služba.

 

Da ne bi bilo riječi samo o teoriji, pobrinule su se Mateja Matić i Marina Kalabrić koje su na livadi uz šibensku rivu sudjelovale u tzv. Živoj knjižnici gdje su sa posjetiteljima podijelili svoja osobna iskustva sudjelovanja u programu Erasmus + koji je iznimno popularan među mladih stanovnicima Šibensko - kninske županije koji za svoje odredište u službi profesionalnog usavršavanja najčešće biraju Španjolsku.

 

Mladi u EU dijelili su informacije o tome kako se uključiti u EVS, kako naći organizaciju domaćina te kao napisati motivacijsko pismo koje će se istaknuti, a podijelili su i promo materijale Agencije za mobilnost i programe EU. 

 

Iz kategorije: Vijesti