Datum objave: 10. Svibanj 2016

Ministar Novak u Šibeniku:Podi se otvaraju mikropoduzetnicima i obrtnicima

Diana Ferić
Diana Ferić

Dio poduzetničke zone Podi trebao bi se parcelizirati i ustupiti mikropoduzetnicima i obrtnicima, zaključili su čelni ljudi Šibensko – kninske županije i Grada Šibenika danas u razgovoru s ministrom obrta i poduzetništva Darkom Novakom koji je boravio u Šibensko – kninskoj županiji kako bi lokalnu samoupravu te izravno poduzetnike upoznao s bespovratnim poticajima poduzetnicima.

 

U razgovoru su detektirali da su najveći problemi neke lokacije koje zjape prazne, a koje bi se trebale iskoristiti za razvoj poduzetništva poput TEF –a i bivšeg prostora Revije na rivi te je zaključeno da će se izgladiti nerazumijevanja bivše državne i lokalne vlati s tim u vezi, kazao je nakon razgovora novinarima ministar Novak.


Najavio je da se bespovratni poticaji poduzetnicima više neće odobravati iz državnog proračuna nego iz Europskog socijalnog fonda kako se državni proračun ne bi opterećivao novim izdacima.


Ministar Darko Horvat, pomoćnica ministra Ana Mandac, posebni savjetnik ministra Petar Šimić i savjetnica ministra Zvjezdana Galowski predstavili su danas šibenskim poduzetnicima niz poticajnih mjera te nove natječaje koji će se otvoriti tijekom ove godine.

Iz kategorije: Vijesti