Datum objave: 09. Svibanj 2016

Danas predana humanitarna pomoć koju su dopremili bikeri

Diana Ferić
Diana Ferić

Sedam šlepera iz konvoja koji je sinoć stigao u Šibenik dopremivši ogromnu humanitarnu pomoć od jutros su na prostoru TLM –a i iz njih se istovara pomoć koja je stigla za Opću bolnicu Šibenik i Cvjetni dom.

 

To su bolnički kreveti, ormari, stolovi i ostala oprema koja je nužna tim ustanovama. Pomoć istovaruju članovi šibenskog moto kluba Galebi koji su domaćini europskim bajkerima i zahvaljujući kojima je ta vrijedna pomoć i stigla u Šibenik. Centru za odgoj i obrazovanje jutros je uručen minibus, a tijekom preostala dva sata, dvadeset volontera, zahvaljujući pomno isplaniranoj organizaciji predaje prikupljene pomoći, istovarilo je prikupljene donacija na planirane adrese. 

 

Pomoć su prikupili bajkeri iz Njemačke okupljeni oko udruge Biker Brummi Hilfe iz Bremena te međunarodne udruge Biker of Europe Charity e.V. čiji je član i hrvatska dobrotvorna bajkerska udruga Eurobiker Charity Croatia. Sva prikupljena pomoć, svi troškovi prijevoza i sav rad da sve to dođe na željeno mjesto nije dar državnih institucija nego običnih ljudi povezanih ljubavlju prema motorima i moto sportu.

 

U Šibeniku je organizaciju dolaska i prihvata bajkerskog konvoja dobrote besprijekorno odradio Moto klub „Galebi“.


Pothvat nije bio samo prikupljanje tako dragocjene pomoći nego je još veći pothvat sve to prevesti u Šibenik i s osmjehom prevaliti put dug gotovo 2000 kilometara s jednom željom i namjerom – da se pomogne i pruži ruka prijateljstva. Sramotno je što ih nije dočekao nitko od predstavnika gradske vlasti što bi bilo najmanje što se od njih očekivalo.

 

O važnosti te akcije dovoljno govori podatak da su pokrovitelji EU parlamenet, predsjednik Bundestaga Michael Brandt i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović.
 

Iz kategorije: Vijesti