Datum objave: 05. Svibanj 2016

Dan otvorenih vrata šibenskog Studija:Studiranje u Šibeniku kvalitetnije nego u Zagrebu

Diana Ferić
Diana Ferić

Uvjeti studiranja na šibenskom Dislociranom studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora Sveučilišta u Zagrebu, koji je smješten u zgradi iNavisa u krugu vojarne Bribirskih knezova i opremljenost njegovih laboratorija bolji su nego na studijima u Zagrebu, potvrdili su danas prof.dr.sc. Damir Boras, rektor zagrebačkog sveučilišta i prof.dr.sc. Marko Delimar na današnjem Danu otvorenih vrata tog dislociranog studija svim zainteresiranim građanim i budućim studentima.

„ Ponosni smo na ovaj studij u Šibeniku koji je rezultat zajedničkog napora te postavlja temelje buduće suradnje. Sveučilište u Zagrebu dat će sve od sebe da ovaj projekt uspješno nastavi s radom. Na studijima koji proglase Studij energetike srodnim studijem, šibenski studenti moći će upisati masters, odnosno diplomski studij, a mi ćemo se pobrinuti da vam to omogućimo na što široj razini.“, rekao je rektor Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Damir Boras.

„ Svim našim sugrađanima, a posebno budućim studentima htjeli smo pokazati prostore sveučilišnog Studija energetike, koji su uređeni i opremljeni na zavidnoj razini te pripremaju mlade ljude za konkretan rad u praksi. Drago nam je da je prva generacija studenata svojim uspjehom opravdala naša očekivanja, a nadamo se i velikom interesu studenata na ovogodišnjim upisima.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić, dodavši da upravo ulaganjem u obrazovanje Šibenik određuje svoju budućnost.

Voditelj Studija energetike prof.dr.sc. Marko Delimar podsjetio je da je na prvoj godini studija upisano 42 studenata, od kojeg broja je njih 29 položilo sve ispite. Za narednu godinu planira se upis 50 novih studenata. Prof. Delimar održao je i vrlo zanimljivo predavanje: Pogled u prošlost: „Elektroenergetski sustav Krka-Šibenik 1895.“, osvrnuvši se na povijesnu ulogu Šibenika po pitanju energetike.

Laboratorij i predavaonice studija danas su razgledali i učenici prirodoslovnomatematičkog smjera Gimnazije Antuna Vrančića te maturanti Tehničke škole, koji bi mogli imati interesa pohađati sveučilišni Studij u svome gradu. Prostore studija energetike razgledali su danas i prorektorica za studente Sveučilišta u Zagrebu Ivana Čuković- Bagić, bivši dekan FER-a Nedjeljko Perić, zamjenik župana Zoran Smolić, predstavnici Grada Šibenika te gradskih poduzeća i ustanova.

U uređenje i opremanje Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora Grad Šibenik je uložio 10 milijuna kuna proračunskih sredstava.
 

Iz kategorije: Vijesti