Datum objave: 19. Travanj 2016

Nizozemska Damen grupa ima 32 brodogradilišta u svijetu i surađuje s NCP -om

Diana Ferić
Diana Ferić

Nizozemska Damen grupa, jedna od najvećih grupacija brodogradilišta u svijetu izabralo je NCP brodogradilište Šibenik za svog partnera u poslovima koje imaju ili će dobiti u Hrvatskoj, a to s partnerstvo potvrdili i za nedavnog boravka vodećih ljudi te tvrtke u NCP –u. Riječ je o brodogradilištu koje u svom portfoliju posjeduje 32 brodogradilišta, a u partnerstvu radi s još toliko. Suradnju s NCP –om razvili su na vojnom programu, ali i na komercijalnim programima. Po riječima Ivane Prgin, članice uprave NCP grupe bili su impresionirani opremljenošću i mogućnostima koje ima šibensko brodogradilište.

 

„Čelnici Damena, glavni direktor Rene H. Berkvens i član nadzornog odbora Floris A. Croon su ovom prilikom prvi puta posjetili postrojenja NCP grupe. Ostali s impresionirani veličinom brodogradilišta i njegovim potencijalom. Naglasili su kako je ovo uspješan primjer brodogradilišta u kojem se s jednakom predanošću i kvalitetom pristupa remontu komercijalnih brodova, brodova Hrvatske mornarice ali i jahti.“, ističe Ivana Prgin.

 

Nizozemci su s posebnim zanimanjem razgledali radionicu artiljerije primijetivši da je sređena poput apoteke, a razgledali su i motornu radionicu u kojoj se popravljaju moderni brodski motori, ali ih je posebno dojmio podatak da je to jedina radionica na svijetu koja je osposobljena za popravak starih ruskih motora. Posebno su istaknuli kako ih veseli pomlađena radna snaga koja vlada i engleskim jezikom na kojem je s njima komunicirao šef te radionice. 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3