Datum objave: 12. Travanj 2016

Tišnjani zbog oduzimanja tima hitne pomoći zaustavili promet na Kapeli

Diana Ferić
Diana Ferić

Laganom šetnjom oko kružnog toka na Kapeli nekoliko stotina mještana Tisnog i ostalih mjesta s otoka Murtera uz zvižduke iz zviždaljki i sirene vatrogasnog vozila prosvjedovali su jutros od 10 sati do 10. 15 sati zbog toga što je tim hitne pomoći, koji su dobili 2012. godine preseljen u Vodice. Predvodio ih je Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno, a nosili su transparente na kojima je pisalo „Tko će ljude nositi na duši“, „Vodice 14, a Tisno 40 km od Šibenika“. Među prosvjednicima bilo je starih i mladih ljudi, ali i majki s djecom u kolicima, a jedna je hodala s porukom „Što je u Vašim glavama? Kupus!“. Dok je trajao prosvjed promet je bio zaustavljen, a u koloni je bilo vozilo Hitne pomoći iz Knina u kojem je vozač također upalio sirenu iz, kako je kazao novinarima, solidarnosti s prosvjednicima.

 

„ Tim hitne pomoći danas na žele oteti. Smatramo to nekorektnim od naših susjeda Vodičana koji se hvale da su dobili hitnu pomoć. Dragi Vodičani, niste vi ništa dobili nego ste nama oteli tim hitne pomoći. Nude nam sada T2 tim, a to znači samo sanitetsko vozilo bez liječnika i medicinske sestre. Nema šanse da na to pristanemo“, kazao je Klarin. Ponovio je kako je 2012. godine Tisno dobilo tim hitne pomoći za zapadni, priobalni dio Županije, a to znači otok Murter i Pirovac. Zimi ma tom području živi 10 000 ljudi, a u ljetnoj sezoni oko 40 000. „Kada se dogodi prometna nesreća onda imamo takozvani zlatni sat, a mi ćemo biti sretni ako se pomoć unesrećenom pruži u roku od tri sata. Tko će preuzeti odgovorenost za to“, pita se Klarin. 

 

Jedan od prosvjednika nam je ispričao kako je u proteklih nekoliko godina nekoliko puta bio reanimiran i da bi, da je morao iz Tisna po liječničku pomoć u Šibenik već odavno bio mrtav. 

Murterani će prosvjede organizirati sve dok im se ne vrati tim hitne pomoći, a prosvjedovat će i ispred zgrade gradske uprave u Vodicama jer smatraju da su im oni „ukrali“ tim hitne pomoći i da je to politička odluka jer je i u državi i u Gradu Vodicama na vlasti ista politička opcija.  

Iz kategorije: Vijesti