Datum objave: 09. Ožujak 2016

FOTO Gradski vijećnici će od danas koristiti moderne tablete umjesto hrpe papira

Šibenik News
Šibenik News

 

Desetak vijećnika gradskog vijeća Grada Šibenika došli su danas na poziv gradske uprave u Gradsku vijećnicu preuzeti tablete koji su im osigurani zbog pojednostavljenja rada i smanjenja troškova pripreme sjednica.

 

Ostali će tablete dobiti naknadno, a moći će ih koristiti do kraja mandata. Tableti su ukupno vrijedni 38 tisuća kuna, a radom 'bez papira' uštedjet će se u četiri godine gotovo 86.000 kuna. Prednosti novog modernog načina rada predstavio je dogradonačelnik Daniel Mileta.

 

"Znalo se primijetiti da na kraju sjednice Gradskog vijeća dosta materijala papirnatih koji su voluminozni i imaju dosta veliku masu, da ostaju na klupama nakon sjednice i prepušteni su zaboravu odnosno kanti za otpatke. S druge strane vijećnici mogu puno brže dobiti sve materijale za sjednicu i pripremiti se bolje za nju, mogu lakše na samom informatičkom uređaju pretraživati dokumentaciju, bilo da se radi o aktualnoj sjednici Gradskog vijeća bilo da se radi o prošlima. isto tako, ušteda je golema" kazao je Mileta.

 

Građani se pitaju koliko su vijećnici informatički pismeni za takvu inovaciju no izgleda da sumnje nisu opravdane. Jedino je Draško Lambaša vijećnik HNS-a nezadovoljan. Kazao nam je da on preferira pisane načine komunikacije. Ugodno je iznenadio jedan od najstariji vijećnika SDP-ovac Ante Županović koji nam je izjavio da mu se ta inovacija sviđa i da se bez problema koristi novim tehnologijama.

 

"Jedino je ekran za nas malo starije koji trebaju pomagala za vid možda premalen" kazao nam je bivši gradonačelnik Šibenika.

 

Novica Ljubičić iz HDZ-a ističe da se bez problema već odavno služi novim tehnologijama a pohvalio je Gradssku upravu što pokušava modernizirati i svoj rad i read Gradskog vijeća. 

 

U nastavku pogledajte fotogaleriju kako su se šibenski vijećnici snašli s novim uređajima.

Iz kategorije: Vijesti