Datum objave: 05. Ožujak 2016

FOTO Edukacija poslovnih žena iz Splita, Šibenika i Sinja o intelektualnom kapitalu

Diana Ferić
Diana Ferić

Poslovne žene iz Šibenika, Skradina, Splita i Sinja okupile su se jučer u Gradskoj vijećnici kako bi se educirale i razmijenile iskustva na vrlo aktualnu temu nematerijalne imovine i intelektualnog kapitala. Vizionarski je to iskorak u društvu koje je uglavnom fokusirano na vidljivo i materijalno, kao novac, zemlju, urod, zgrade, ili postrojenja.Radionicu je vodila Karmen Jelčić, stručnjakinja s međunarodnim iskustvom  izučavanja te teme i provođenja edukacija poslodavaca.

Ženska logika i zdrav razum potvrđuju im ono što suvremena poslovna teorija propagira, da su znanje, vještine, vrijednosti, fleksibilnost, inovativnost, kreativnost i kvaliteta odnosa, kako na individualnoj tako i na organizacijskoj razini, nematerijalna baza poslovanja i izvor konkretnih prihoda i njihovog ugleda.

Diskutiralo o tome kako upravljati ljudima i motivirati ih da doista budu stvaraoci vrijednosti i ljudski kapital firme, kako posložiti organizaciju poslovanja da bude učinkovita i „customer friendly“ , kako stvoriti kulturu i klimu koja podržava stvaranje, razvoj i napredak te na koji način privući i zadovoljiti klijente kako bi nam bili lojalni i preporučili nas drugima. Također se razgovaralo o nužnosti udruživanja sa partnerima i konkurentima te važnosti kvalitete odnosa, povjerenja, angažmana, inovativnosti i znanja u takvim prilikama.

Opći zaključak radnog dijela ženskog druženja bio je kako su nematerijalni čimbenici poslovanja neiskorišteni potencijal mnogih firmi i da se upravo tu nalazi mogućnost za rast i razvoj te konkretnu financijsku dobit.

 

Iz kategorije: Vijesti