Datum objave: 20. Siječanj 2016

Šibenski buvljak na Podima privremeno zatvoren, u tijeku dogovori za otvorenje 1. travnja

Šibenik News
Šibenik News

Sajam Šibenik otvoren krajem 2014. godine na području poslovne zone Podi u Šibeniku cijelo ovo vrijeme radio je, baš kako mu sam moto u nazivu kaže - na svoj način, a potvrdio nam je to direktor Miroslav Filipčić iz tvrtke Perfectus media d.o.o. koja stoji iza ne samo Sajma Šibenik već i Sajma automobila Zagreb, odnosno Hrelića. 

 

- Cijelo ovo vrijeme radili smo s prekidima, a sajam trenutačno nije u funkciji od studenog 2015. godine. Nedavno smo bili na razgovoru s gradonačelnikom Šibenika i, ako sve bude išlo po planu, otvaramo ga 1. travnja - kaže nam Filipčić. 

 

U ŠIBENIKU SVE DRUGAČIJE

 

Sajam rabljene robe, između ostalog i automobila, ispočetka je bio predmet zanimanja brojnih Šibenčana no vrlo brzo prestao je biti tema njihovih razgovora pa ne čudi što nam Filipčić o zanimanju sugrađana za dalmatinskog nasljednika legendarnog zagrebačkog Hrelića kaže 'da je moglo bolje, moglo je'.

 

- U Šibeniku nikad nije bilo tradicije sajmovanja pa smo na svemu morali raditi ispočetka dok u Zagrebu postoji dugogodišnja tradicija. U ŠIbeniku se sve radilo drugačije, ljudi su dolazili u kasnije sate, više su dolazili za štandove nego zbog prodaje automobila - objašnjava direktor. 

 

Trenutačno su u planiranju i dogovaranju nešto drugačijeg izdanja sajma, a o čemu je točno riječ naknadno će biti poznato. 

 

RADILI SMO PRIZEMLJENIJE

 

- Nadam se da će sve ići po planu, da će biti pokrenuto. Kad s nečim krenete, najgore je to uhodavanje, ali treba biti uporan i sigurno će zaživjeti. Želimo da to bude najveći regionalni sajam za Dalmaciju. Nismo izgubili interes, ali smo radili prizemljenije - navodi Filipčić, dodajući da na tjednoj bazi imaju upite za šibenski buvljak koji, pak, pristižu iz susjednih gradova, odnosno Splita i Zadra.

 

To, pak, upućuje nas prvi čovjek zagrebačkog i šibenskog buvljaka, znači da osnovni pokazatelji za pokretanje postoje. 

 

Zaživi li nakon 1. travnja, buvljak na Podima radit će ne samo nedjeljom, već i subotom. Živi bili, pa vidili. 

Iz kategorije: Vijesti