Datum objave: 31. Kolovoz 2014

Otvoren Sajam Šibenik na Podima- Šibenski banak kao zagrebački Hreljić

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik je na Poduzetničkoj zoni Podi  Šibenik Sajam, sajmeni prosto na kojem će se prodavati rabljeni  automobili, polovila i drugi predmmeti, a svečano je  otvoren danas. Proteže se na 60 000 četvornih metara. Danas, prvog dana, izloženo  je dvadesetak rabljenih automobila uglavnom šibenskih registracijskih oznaka, a i posjetitelji su, sudeći po registracijama parkiranih automobila, bili uglavnom sa šibenskog područja.

No organizator, tvrtka  Sajam automobila Zagreb, teži za tim da to bude najveći sajmeni prostor u Dalmaciji, kakao je kazao direktor te tvrtke Miroslav Filipčić: „ Naša tvrtka već 43 godine organizira sajam automobila u Zagrebu koji je najveći na ovim prostorima i nedjeljom ga posjeti i do 50 000 ljudi. Jednako tako od zagrebačkog Hreljića smo napravili brend, pa i turistički brend jer nema hotela u Zagrebu koji svojim gostima ne preporučuje da posjete i Hreljić. Namjera nam je da se u tom smislu razvija i ovaj sajam na Podima. Imamo Šibenski banak na kojom će se prodavati sve vrste rabljene robe i morao bi prerasti u brend kao i Hreljić“, kazao je Filipčić koji je na početku posebno istaknuo susretljivost lokalne samouprave koja je od početka podržala ovaj projekt. Plan im je bio, istaknuo je da u prvoj godini zaposle dvoje ljudi, a već su ih zaposlili sedmero, a u narednim mjesecima će se taj broj i povećati.
Otvarajući Sajam automobila i sajmeni prostorna Podima gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić ke istaknuo kako je upravo to što je netko konačno prepoznao da je to što se Šibenik nalazi između dva veća centra, Splita i Zadra. Njegova prednost,a ne mana bio okidač da gradska vlast investitorima pruži punu potporu: Ovdje će se na Podima događati intenzivno kretanje ljude ki robe i to je dobar način da se za Pode pročuje i da ih populariziramo. I ovaj primjer pokazuje da je u Šibenik dobrodošao svatko tko želi investirati i otvarati radna mjesta. U ovom slučaju smo prema investitorima primijenili i novi model po kojem se zemljište uzima u zakup, a ako posao krene i investitor ga bude želio kupiti ono što je plati za zakup ulazi u konačnu cijenu“, objasnio je gradonačelnik Burić.

Sajam bi treba raditi skoro preko cijelog tjedna. Subotom i nedjeljom će se na njemu nuditu rabljeni automobili. Polovila i nautička oprema, utorkom će biti organizirana zelena tržnica, a srijedom prodaja sve rabljene robe kao na zagrebačkom Hreljiću.

 

 

Iz kategorije: Vijesti