Datum objave: 15. Prosinac 2015

Otvoren stečaj nad TLM -om: Za sindikat metalaca to je šansa za novi početak

Diana Ferić
Diana Ferić

 

Stekli su se svi zakonski uvjeti za pokretanje stečaja nad TLM Aluminijevom utvrdila je na današnjem ročištu sutkinja Trgovačkog suda u Zadru Artena Bajlo. Stečaj je inicirao Sindikat metalaca zbog neisplaćenih plaća. Radnicima te tvrtke poslodavac duguje čak četiri plaće, a danas je ispunjeni drugi uvjet, a to je da je blokiran račun tvrtke više od 60 dana. U TLM –ovom sindikatu metalaca, su zadovoljni jer u tome vide novi početak, kako ističe Zdravko Burazer, predsjednik Hrvatski sindikata metalaca: “ Stečaj upućuje na to da je tvrtka bremenita problemima, ali u ovom slučaju moramo gledati pozitivno na to što je stečaj otvoren jer je to šansa za novi početak budući da postoji ozbiljan strateški partner koji je voljan ući u TlM obnoviti i povećati proizvodnju I zaposliti ljude što je nama najvažnije”, ističe Burazer.

Drugi TLM –ov sindikata, Sindikat metalaca Hrvatske koji je pri SSSH-a, nije bio za stečaj i tvrdili su da TLM može opstati i bez toga. Vedran Dragičević, predsjednik tog sindikata danas nam je, nakon ročišta na Trgovačkom sudu izjavio kako nije zadovoljan time što je otvoren stečaj jer misli da se moglo I bez toga, ali da, s obzirom na blokirani račun tvrtke I neisplatu četiri plaće, nakon što je zahtjev podnesen drugog rješenja nije bilo. “Sada očekujemo da se jave strateški partneri zainteresirani za preuzimanje TLm –a u stečaju. Vjerujem da će ih biti više i da će se javiti I češki Fond koji smo mi sve vrijeme isticali jer su sada I uvjeti bolji. Naši favoriti će biti oni koji podmire sve obveze prema radnicima I svima, bez obzira hoće li otići ili imaju šansu dobiti posao kod novog poslodavca isplati otpremnine”, kazao nam je.

Zdravko Burazer međutim ističe kako Dragičević sve vrijeme priča prazne priče o nekim potencijalnim ulagačima te kako je sada sada jedino slovenski Impol pokazao ozbiljnu namjeru da preuzme TLM.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3