Datum objave: 04. Prosinac 2015

Šibenik dobio drugi Urbani inkubator u centru stare jezgre vrijedan gotovo milijun kuna

Šibenik News
Šibenik News

 

U Šibeniku je danas svečano otvoren prostor novog Urbanog inkubatora, koji će biti mjesto susreta, poslovnih prilika i rađanja novih ideja za sve šibenske poduzetnike, kreativce i one koji to žele postati. Osim poduzetnicima iz područja kreativnih industrija, Urbani inkubator će biti dostupan i svim ostalim pojedincima koji imaju potrebu i želju za korištenjem opreme i usluga koje im Inkubator nudi.

„Nakon što smo prije godinu i pol dana u funkciju stavili prostor prvog šibenskog Urbanog inkubatora na Starom Pazaru, odlučili smo otići korak dalje i urediti još jedan zapušteni prostor u staroj gradskoj jezgri. Ne samo da smo stvorili dodatne pretpostavke za rad poduzetnicima i kreativcima, već smo smještanjem inkubatora u samo središte grada željeli dodatno privući ljude u staru jezgru.“, kazao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Ukupna vrijednost projekta je 953.235,28 kn,s tim da je Ministarstvo poduzetništva i obrta podržalo projekt s 500.000,00 kuna u sklopu natječaja Poduzetnički impuls, dok je preostali dio sredstava osiguran u Proračunu Grada Šibenika.

„Novi, uređen i opremljen prostor Urbanog inkubatora svojim će korisnicima omogućiti korištenje visoko-tehnološke opreme poput 3D tehnologije za dizajn i razvoj. Ove i slične tehnologije i alati omogućit će našim poduzetnicima razvoj novih proizvoda i pružanje novih vrsta usluga na tržištu koje još nije razvijeno, a na kojem su mogućnosti za napredak iznimno velike.“, pojasnio je pročelnik za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika Matija Bumbak.



 

Iz kategorije: Vijesti