Datum objave: 31. Listopad 2015

FOTO Zoran Milanović u Šibeniku:U Domoljubnoj koalicijia su izdajnici,lažljivci i prevaranti

Diana Ferić
Diana Ferić

Kandidati Koalicije SDP –a, HNS – i SU – u 9 izbornoj jedinici predstavili su se danas na skupu održanom u šibenskom kazalištu uz do sada na njihovim skupovima rijetko viđenu ikonografiju s puno hrvatskih zastava s kojima se tijekom cijelog skupa mahalo, ali ne, kazao je Zoran Milanović, predsjednik SDP –a jer je to ljudima neko naredio nego zašto što se tako osjećaju i što je i to poruka njihovim oponentima. Uz njega na skupu su bili i predsjednici ostalih dviju stranaka Vesna Pusić i Silvano Hrelja.

 

Zajednički nazivnik svih istupa bio je da se na narednim parlamentarnim izborima glasa za građansku, europsku Hrvatsku ili za, kako je kazao Milanović, vraćanje Hrvatske u rupčagu i mrak što po bi po, njegovim riječima donio dolazak Domoljubne koalicija na vlast. Kazao je kako su oni izdajnic inacionalnih interesa, ali ne veleizdajnici jer su, objasnio je, sitni u duši. „To su oni. Ne možemo ih nazvali ni hajducima jer su u dalmatinskoj tradiciji hajduci nešto drugo, nego ljudima koji se očajnički žele dokopati plijena i zarobiti naš um. „ Oni su ti koji vam žele određivati što ćete biti i propisivati što možete raditi. Po njima ne možeš u ovoj državi pisati ćirilicom zato što ti to pravo kao manjini pripada nego što možeš raditi samo kad ti Vaso i HDZ kažu, možda svakog sedmog metka u mjesecu. Oni žele onemogućiti sve koji su drukčiji od njih i koji drukčije razmišljaju“, istaknuo je Milanović.

 

Kandidate Domoljubne koalicije nazvali su lažljivcima, prevarantima, krčmarima i onima koji žele građanima zarobiti um. Gotovo svi govornici su izrugivali Tomislava Karamarka, predsjednika HDZ i njegove lapsuse pa se na trenutke stvarao dojam da je riječ o Standup komediji. „Nije problem u čitanju s blesimetra jer to Obama radi cijeli život, ali problem je kada na blesimetar napišeš bedastoće“, istaknuo je Milanović.

 

Ivan Klarin,drugi na listi Karamarka je nazvao kukavicom. „Kukavica je jer je pobjegao iz prve izborne jedinice što se do sada nikad nije dogodilo. Boji se Zorana Milanovića i skriva se u mišjoj rupi jer nema što ponuditi osim programa koji je prepisao od druge države“, kazao je.

 

Ranko Ostojić, nositelj liste Koalicije SDP,HNS i HSU je kazao da su njihovi oponenti crni u duši, da pozivaju na novi Domovinski rat protiv svih koji ne misle kao oni i da nude Hrvatskoj dolinu suza. Vesna Pusić je usporedila ono što bi donijela pobjeda Domoljubne koalicije s Orwellovom 1984., naglasivši da prije dvadeset godina nije mogla ni sanjati da će zalaganje za Hrvatsku kao državu građanki i građana s jednakim pravima biti stalna bitka.

 

Zoran Milanović je ustvrdio kako je njegova vlada spasila sve što se spasiti dalo, a kao primjer spomenuo je šibensku Jadransku banku koju saniraju državnim novcem. Pozvao se na podatak da njegovu vladu podržava oko 40 posto građana. „Zamislite da se do dogodilo kraj mene ovakvo. To je stvarno priznanje“, dodao je.
Prije skupa u Kazalištu Zoran Milanović je prošetao Masnom ulicom i Kalelargom, a dočekao ga je trg ispred šibenskog kazališta prepun ljudi.

Iz kategorije: Vijesti