Datum objave: 22. Listopad 2015

Šibenska bolnica:Od bolnice slučaja i gubitaša do pozitivnog poslovanja svih odjela

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska opća bolnica se od bolnice slučaja koja je gomilala gubitke i bila pred ukidanjem nekih odjela unazad četiri mjeseca pretvorila u perspektivnu zdravstvenu ustanovu koja posluje pozitivno i poduzima korake za razvoj na novoj lokaciji i to ne samo u funkciji liječenja domaćeg stanovništva nego i u funkciji turizma. ustvrdio je Marin Paić, ravnatelj te bolnice. On je, kazao je, kao sanacijski upravitelj poduzeo niz koraka kako bi se racionaliziralo poslovanje i smanjili troškovi.

 

Prvi korak je bio uvođenje odgovornosti šefova odjela za financijsko poslovanje i vertikalne odgovornosti prema nižim razinama. Tako se sada točno znaju financijski rezultati svakog odjela. U kolovozu je tako Objedinjeni hitni bolnički prijem imao 1,2 milijuna kuna veći prihod od rashoda, Interni odjel je zaradio 760 000 kuna, , Pedijatrija 600 000 kuna, Neurologija 520 000 kuna, Fizikalna 360 000 kuna, Oftalmologija 280 000 kuna, Infektologija 60 000 kuna, Urologija 44 000 kuna, a najmanje Ginekologija, samo 11 000 kuna.

 

„Uveli smo i potpunu kontrolu fakturiranja jer se događalo da se usluge obave, naprave troškovi, a to se niti ne fakturira. Tu su se stvarali veliki gubitci i sada smo tomu stali na kraj“, kaže Marin Paić dodajući da će i ovu godinu završiti ili s minimalnim gubitkom ili s malim viškom prihoda nad rashodima, a to, ističe, do 1. Lipnja ove godine nisu mogli ni sanjati. 

Iz kategorije: Vijesti