Datum objave: 15. Listopad 2015

Konačno stiglo dopuštenje:Ruši se zgrada bivše Revije i gradi hotel s 4 zvjezdice

Diana Ferić
Diana Ferić

Konačno su, nakon tri godine natezanja, konzervatori odobrili da se stara zgrada Revija u Šibeniku može srušiti kako bi se na njezinom mjestu izgradio luksuzni hotel s četiri zvjezdice. Pozitivnu odluku o tome donijelo je Vijeće za kulturna dobra Ministarstva kulture RH.

 

Investitorima je konačno pao „teški kamen sa srca“ jer im je zbog smjernica koje su davali do sada konzervatori ulaganje bilo zakočeno. Posebno ističu da se šibenski gradonačelnik jako založio za to da se nejasnoće riješe i da se konačno dobije suglasnost konzervatora i da im je bio velika potpora.

 

Sada mogu pristupiti izradi projekta oko kojeg će se isto tako morati dogovarati s konzervatorima. Ako to bude glatko teklo računaju da bi početkom sljedeće godine mogli dobiti građevinsku dozvolu i do sredine godine počela nicati nova građevina. Zgrada bivše Revije nalazi se u zaštićenoj povijesnoj cjelini pa su bili potrebni dogovori s konzervatorima koji su, kako investitor ističe davali dvosmislene i zbunjujuće smjernice zbog čega se stajalo u mjestu dok su u Konzervatorskom odjelu u Šibeniku sve vrijeme isticali da u tim smjernicama nema nikakvih nejasnoća.

 

Hotel će imati 44 sobe i četiri apartmana te bazen, wellness centar i ostale popratne sadržaje. klikom unutar sivog prostora.

Iz kategorije: Vijesti