Datum objave: 15. Listopad 2015

FOTO Dolac poplavljen, obilna kiša potopila zapadni dio Županije

Diana Ferić
Diana Ferić

Obala u Docu jutros je poplavljena zbog naglog podizanja razine mora.Ispod škole Jurja Dalmatinca, u dvorištu JK Val pojavili su se izvori, a preko rive, na prostoru između Vala i VK Krka, teče prava rijeka. U Docu izbija voda iz konoba, a poplavljeni su neki kafići i dućan Djela. Ispod bedema, ispod sv. Nediljice, odroni kamenja zatrpali su nekoliko automobila. Voda je ušla čak i u katedralu, ali nema nikakvih šteta.

Velike štete nanijela je na šibenskom području obilna kiša koja je sinoć padala. Centar 112 zaprimio je do jutros 550 poziva građana koji su zbog poplavljenih objekata zatražili pomoć i to iz Pirovca, s otoka Murtera, iz Vodica, Tribunja i Šibenik te iz Knina u kojem je bujica, kao i u Šibeniku u ulici Put gimnazije, odnijela makadamsku cestu.

Vatrogasci su imali oko 115 tehničkih intervencija na ispumpavanju kuća, stanova, podruma, konoba i garaža. Najviše intervencija bilo je u Vodicama, Srimi, Tribunju i Šibeniku, a pripadnici brojnih DVD –ova i jutros su na terenu, priopćio je Centar 112.
 

Iz kategorije: Vijesti