Datum objave: 14. Listopad 2015

Franko Vidović o brizi aktualne vlade za branitelje i Karamarkovoj brizi za "Hajduk"

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik je među nekoliko gradova u Hrvatskoj koji će dobiti Veteranski centar, a bit će smješten u bivšoj vojarni Bribirskih knezova, najavio je Franko Vidović, saborski zastupnik i potpredsjednik Odbora u prošlom sazivu Sabora na današnjoj konferenciji za novinare tema koje bila „Politika među braniteljima“. Kazao je kako će taj šibenski centar biti prezentiran sljedećeg tjedna i da se sve radi o dogovoru s lokalnom vlašću jer da ministri ove vlade nemaju zabranu surađivati s onima koji pripadaju drugoj političkoj opciji aludirajući na, kako je kazao, zabranu da na lokalna događanja pozivaju ministre koju je HDZ-ovim gradonačelnicima i načelnicima dao Ante Kulušić, predsjednik ŽO HDZ –a.

 

„Za Veteranske centre koji će još biti u Sinju i Daruvaru. Za njihovo otvaranje koristimo sredstva EU fondova od kojih su ova vlada i Ministarstvo branitelja dobiti 20 milijuna eura. Otvaramo i i rehabilitacijski centar u Lipiku koji bi do početka iduće godine treba biti potpuno u funkciji. To je briga o braniteljima i to je način na koji ova koalicijska vlada skrbi o njima“, kazao je Vidović dodavši i da je aktualna vlada uspjela napraviti i ono što je HDZ godinama najavljivao, a to je Memorijalni centar Domovinskog rata u Vukovaru. Kao dokaz brige o braniteljima istaknuo je i to što je sadašnja Vlada uvela transparentno financiranje braniteljskih mirovina i da više nema sumnje da bilo tko od njih dobiva nešto što nije zaslužio i zaradio. Najavio je i da će braniteljska populacija biti zastupljena na svim kandidacijskim listama koalicija SDP-HNS, a u 9. Izbornoj jedinici za njih je na koalicijskoj listi rezervirano pet mjesta.

 

Osvrnuo se i na angažman Đure Glogoškog na listi HDZ. „To potvrđuje samo ono što smo mi od početka tvrdili, a to je da je iza prosvjeda u Savskoj stajao HDZ i da su oni poslužili samo za destabiliziranje ove vlasti. Sada Glogoškom vraćaju uslugu. Nakon toga jasno je da je šator u Savskoj stranački šator. Kako HDZ koristi branitelje najbolje svjedoči primjer… koji je bio na drugom mjestu po preferencijalnim glasovima, a sada za njega nema mjesta na kandidacijskim listama HDZ-a“, komentirao je Vidović kazavši kako se sva briga HDZ –a za branitelje može sažeti u sintagmu koju su oni smisli a to je „locirati, uhititi, transportirati i izručiti“,a Karamarka je prozvao da je koliko poštuje djelo i lik dr. Franje Tuđmana najbolje pokazao 1993. Godine i kasnije 2003. kada se zalagao za detuđmanizaciju.

 

Komentirao je i izjavu Tomislava Karamarka, predsjednika HDZ –a na jučerašnje skupu u Šibeniku da će HDZ spasiti Hajduk. „Naše geslo je“moj grad-moj klub“ pa poručujemo gospodinu Karamarku da se uhvati HNK Šibenik koji je njegov župan kao predsjednik doveo u treću ligu i upropastio ga da spasi taj klub. Karamarko je bio predsjednik KK Zagreba i stvorio gubitke od 50 milijuna kuna tako da je klub jedva preživio. Kada je riječ o odnosu HDZ i sporta moramo podsjetiti i da je ta stranka u Saboru glasala protiv Zakona o sportu koje su podržale sportske udruge. Njemu spasiti sport znači spasiti Zdravka Mamića. Da su nešto htjeli i znali napraviti mogli su i sada jer je među 17 članova Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza čak 11 funkcionera HDZ-a“, kazao je Vidović i zaključio riječima Božidara Kalmete:“Vuk dlaku mijenja, ali ne i ćud“.

Iz kategorije: Vijesti