Datum objave: 13. Listopad 2015

Karamarko u Šibeniku:U ovoj kampanji želimo spajati i miriti, a ne dijeliti ljude

Diana Ferić
Diana Ferić

Programski skup HDZ –a i Domoljubne koalicije za 9. Izbornu jedinicu koji je večeras održan u Sportskoj dvorani na Baldekinu bio je sigurno jedan od najposjećenijih HDZ –ovih skupova do sada u Šibeniku, a sjedalice koje su bile do zadnje popunjene bile su postavljene gotovo do same bine na kojoj su govorili predstavnici te koalicije iz različitih dijelova 9. Izborne jedinice, a na kraju i Tomislav Karamarko predsjednik te stranke. Napomenuo je kako i on potječe iz te izborne jedinice, iz Kruševa, a Šibenčane je nazvao ultimativnim Hrvatima koji su se takvima dokazali kroz povijest, a posljednji put su to pokazali u Domovinskom ratu, u borbi protiv četnika i JNA, zaključivši da će šibensko – kninski župan Goran Pauk, sigurno i 8. i 9. studenog, nakon izbora uzviknuti „oba su pala“.

 

„ To je duh Šibenika, Dalmacije i cijelog hrvatskog naroda, to je duh pobjede s kojim smo danas došli u Šibenik predstaviti naš program“ kazao je HDZ želi omogućiti svakom hrvatskom čovjeku dostojan život kakav zaslužuje. Kazao je i kako je veliko nadahnuće prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman za vrijeme kojeg je Hrvatska bila u rati i pod embargom, ali je bila snažna i poštovana država, sve, kazao je, što pod današnjoj, neuspješnom vladom nije. „Kakva j to vlada i kakva je to politika koja je dovela do toga da 100 000 mladih napusti zemlju, da svaki treći Hrvat želi otići iz Hrvatske. Kakva je to vlada i kakav je to premijer koji nema nikakav osjećaj krivnje i grižnje savjeti zbog toga nego poručuje da Hrvatska raste. Što raste? Raste deficit, rastu zaduživanja, raste neuspjeh, a sve što je trebalo rasti palo je“, istaknuo je Karamarko dodavši da niti jedna reforma nije povedena i da niti jedna investicija nije dovedena. Ponovio je i kako je sadašnja vlast omalovažavala Domovinski rat, a da je „premijer u odlasku“ Hrvatsku nazivao slučajnom državom, državu kojoj je trebao biti zahvalan za sve. Optužio ih je i za manipulaciju te da pokušavaju „kupiti narod“ s nekoliko stotina kuna dajući božićnice umirovljenicima i vaučere za struju, te pozvao sve da se upitaju koliko su odnijeli kuna ukidajući radna mjesta.

 

Nasuprot tome, nastavio je Karamarko, HDZ nudi razborit program i odgovorno vođenje kampanje naglasivši da žele okupljati, a ne dijeliti ljude, miriti ih, a ne svađati“. Za program 5 plus kazao je da njime žele povećati BDP za 5 ili više posto, dobiti od EU 5 milijuna eura koje ova vlast nije uspjela povući, smanjiti nezaposlenost za 5 posto i najmanje za 5 posto povećati mirovine. Ponovio je kako HDZ ima razvijene demografske mjere kojima će dovesti do toga da 2050 godine ne bude 700 000 do 800 000 Hrvata manje, kakve su crne prognoze, nego 5 milijuna te da će tisuću eura za svako rođeno dijete, kao investiciju svih investicija osigurati smanjenjem troškova za, kako je kazao, različite agencije, udruge, zavode i slična davanja.

 

Nije zaboravio da se nalazi u Dalmaciji pase dotakao i Hajduka, kazavši da svaki član HDZ –a mora skrbiti o Hajduku jer on znači emociju i identitet zaključivši. „Neće nas nitko zbog nogometnog kluba koji volimo dijeliti na sjever i jug“.
Obećao je ulaganja u znanost, obrazovanje, otoke i standard učitelja i profesora.

Podsjetio je i kako je HDZ –a odlukom Vrhovnog suda skinuta stigma nepoštenja: „Koliko je nas među nezaposlenima i siromašnima pa tko nam ima pravo proglasiti takvima samo zašto što smo branili Hrvatsku“, uzviknuo je Karamarko koji je nekoliko puta u svom govoru izrekao hvalospjeve prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu kazavši da je on njihovo“sidrište i sigurna luka“.

Iz kategorije: Vijesti