Datum objave: 12. Listopad 2015

Ženska inicijativa HNS -a traži potporu roditelja da dječji vrtići rade u dvije smjene

Diana Ferić
Diana Ferić

Ženska inicijativa HNS-a uz potporu svoje gradske organizacije podružnice Šibenik inicirala je izjašnjavanje rditelja i drugih građana o tomu da dječji vrtići počmu raditi u dvije smjene, odnosno mogućnost korištenja dječjih vrtića u vremenu od 14 do 22 sata.
„Ima puno roditelja koji rade u dvije smjene, pomoć kao što su „baka servis“ ili usluge dadilje su neophodni. Poseban problem je u ljetnim mjesecima kad na našem području puno roditelja radi na sezonskim poslovima a u Gradu Šibeniku rade samo dežurni vrtići“, poručuju Ranka Grubišić i Suzana Miljak iz Ženske inicijative HNS-a Šibenik.
Temeljem Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju, gradovi i općine u Republici Hrvatskoj imaju pravo i obvezu odlučivati o potrebama građana svoga područja te radi njihovog zadovoljenja osnivati dječje vrtiće.

Njihovo radno vrijeme nije usklađeno i prilagođeno radnom i životnom angažmanu roditelja koji teško usklađuju obiteljske obaveze, a dostupnost vrtića jedan je od važnijih uvjeta za dobru demografsku i odgojno-obrazovnu politiku, kažu HNS-ovke.

Akcija će se provoditi od 12. do 17. listopada dijeljenjem anketnih listića roditeljima djece vrtićke dobi i zainteresiranim sugrađanima.

Stanovnici svoje mišljenje mogu iskazati putem web stranice

http://www.sibensko-kninska.hns.hr/

ili ispunjavanjem anketnog listića putem facebook stranica županijske i gradske organizacije

https://www.facebook.com/sibensko.kninska.hns?ref=aymt_homepage_panel
https://www.facebook.com/hns.sibenik?ref=hl
 

Iz kategorije: Vijesti