Datum objave: 01. Listopad 2015

FOTO Burić i Mileta se zaigrali na novouređenom Trgu Dražena Petrovića

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Uređeni Trg Dražena Perovića na kojem nedostaju još samo Draženove tenisice izlivene u bronci obišli su danas gradonačelnik Šibenika Željko Burić i zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta i od sreće i zadovoljstva zagrljeni pozirali novinarima.

Uređenje trga stajalo je 3 milijuna kuna a zahvaljujući tom projektu jedan od glavnih šibenskih trgova dobio je konačno primjeren izgled. Radovi na trgu su završeni, a još će se obaviti eventualni sitni popravci. Tenisice će biti postavljene na Draženov rođendan 22. listopada.

„Trg Dražena Petrovića je završen, čime je grad Šibenik dobio uređeni trg i riješio jedan problem, ali smo napravili još jedan simbol grada Šibenika i povezali ga s našim Draženom. Ovaj trg povezujemo kao cjelinu, počevši od Spomen sobe u njegovoj rodnoj kući, Draženovog koša, igrališta s njegovim spomenikom, dvorane koja je dobila prepoznatljiva obilježja. Kruna svega bit će postavljanje odljeva njegovih originalnih tenisica 22. listopada, na dan kad obilježavamo Draženov rođendan. Usudio bih se reći da smo tako, ne samo odali dužno poštovanje grada Šibenika liku i djelu Dražena Petrovića, već stvorili potencijal za još jednu turističku atrakciju. U dogovorima smo s direktorom Turističke zajednice da se put Dražena Petrovića promovira kao atraktivan turistički sadržaj van tzv. kupališne sezone.“, poručio je gradonačelnik Burić.

Zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta osvrnuo se na idejno rješenje Trga. „Kad smo išli u hidroizolaciju cijelog trga htjeli smo na plohi na kvarteru trga staviti elemente kojima bi ovaj trg bio prepoznatljiv, jer dosad nije imao obilježja Šibenika, košarke ni našeg košarkaškog virtuoza, usprkos nazivu koji nosi. Htjeli smo postaviti elemente koji će odisati Šibenikom, košarkom i Draženom Petrovićem.“, poručio je Mileta.

Idejno rješenje izradila je tvrtka Versus projekti, a neki od ključnih elemenata su klupe u stilizaciji elemenata sa šibenske kape i velika interaktivna košarkaška lopta u podlozi koja će služiti za dječju igru. Trg krase i brojne zelene površine, uređene u 'plivajućoj' izvedbi kako ponovo ne bi došlo do oštećenja hidroizolacije. 

 

Iz kategorije: Vijesti