Datum objave: 25. Rujan 2015

Kombi pun potrepština za izbjeglice jutros je krenuo iz Šibenika za Zagreb

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Jutros u 9 sati iz Šibenika je krenuo kombi s humanitarnom pomoći za izbjeglice koje svakodnevno ulaze u Hrvatsku. Humanitarna akcija koju je u Šibeniku pokrenula kulturna udruga Fotopoetika prošla je dosta uspješno. Šibenčani su pokazali simpatiju prema onima kojima je pomoć potrebna i ispunili gotovo cijeli kombi najpotrebnijim artiklima. Skupilo se najviše potrepština za najmlađe, pelena, dječje hrane, nepropusne odjeće i obuće.

"Zadovoljni smo odazivom sugrađana. Kako je riječ o akciji koja je trajala kratko, tek dva dana, mislim da svi možemo biti zadovoljni prikupljenim donacijama koje su jutros krenule prema Zagrebu i tamošnjim sabirnim centrima. Zahvaljujemo svima koji su donirali potrepštine, koji su odvojili malo vremena da prikupe potrebno pa i kupe ono što nisu imali doma. Ukoliko se pokaže potrebnim, akciju prikupljanja donacija za izbjeglice na tlu Hrvatske ćemo ponoviti u Šibeniku" priča nam Snježana Klarić iz KU Fotopoetika.

Humanitarna pomoć je u pratnji volonterke Maje Klarić, također članice udruge Fotopoetika, koja će vjerojatno i volontirati na licu mjesta, u sabirnim centrima tijekom vikenda. 

Iz kategorije: Vijesti