Datum objave: 22. Rujan 2015

Počelo i u Šibeniku prikupljanje pomoći za izbjeglice s Bliskog istoka, malo više solidarnosti ne bi falilo

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčani se baš nisu iskazali u humanitarnoj pomoći za izbjeglice s Bliskog istoka koja se od danas počela prikupljati na Maloj loži u organizaciji kulturne udruge Fotopoetika. “Odlučili smo na konkretan način pomoći tim ljudima koji bježe od rata i nesigurnosti. Organizirali smo prikupljanje donacija, odnosno artikala koji su im najpotrebniji. Jutros smo prikupili nešto pelena, odjeće i obuće i hrane za bebe. Bit ćemo tu danas popodne, i sutra ujutro i popodne. Ako bude potrebno produljit ćemo akciju i na četvrtak, a onda u petak sve prikupljene donacije šaljem u Zagreb u prihvatilište u kojem borave izbjeglice. Pozivamo sve građane da se odazovu akciji i da pomognu koliko mogu", kazala nam je Snježana Klarić iz udruge Fotopoetika.

Neke građane nije trebalo posebno nagovarati.

"Odlučio sam pomoći u nekom konkretnom smislu, a ne samo da stojim doma i komentiram na Facebook-u i lajkam objave. Od toga izbjeglice nemaju ništa. Donio sam pelena i hranu za bebe“, kazao nam je Fabo iz Šibenika. Jednako razmišlja i Leona: „ Odazvala sam se akciji jer sam i sama majka maloljetnog djeteta i znam koliko je takvim ljudima potrebna pomoć u ovim trenucima. Donijela sam pelena i odjeće za bebe. Nadam se da će se što više mojih sugrađana odazvati ovoj dobroj akciji", kazala nam je mlada majka.

Cure iz udruge Fotopoetika su zadovoljne odazivom tj. količinom donacija i kažu da možda šibenčani brojčano nisu pokazali interes, ali oni koji su pomogli nisu štedili na donacijama. Dobar dio auta koji će putovati za Zagreb već je napunjen. Bravo Šibenik!

Iz kategorije: Vijesti