Datum objave: 08. Rujan 2015

Šibensko - kninska županija u kolovozu imala najmanji porast turističkog prometa na Jadranu

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko – kninska županija zabilježila je u kolovozu najmanji porast broja gostiju i noćenja od svih jadranskih županija. Ostvareno je 273 tisuće dolazaka što je svega p 0,5 posto više nego u istom mjesecu lani te milijun i 949 tisuće noćenja što je porast od 1 posto.
Kumulativno gledajući od siječnja do kolovoza ove godine povećanje je nešto veće. Osstvareno je 737 tisuća dolazaka što znači povećanje od 4,7 posto te 4 milijuna i 816 tisuća noćenja što je 5,8 posto više nego lani u istom razdoblju.

Željana Šikić, direktorica TZ Šibensko - kninske županije nije nezadovoljna rezultatima ovogodišnje turističke sezone. Tvrdi kako su se mnogi potrudili, da Županija ima nove turističke proizvode i da postaje sve zanimljivija turistima, a manji porast borja gostiju i noćenja objašnjava nedostatkom hotela. „ Na taj segment turističke ponude, na žalost, ne možemo utjecati. Možemo dati sve od sebe, obogatiti na različite načine turističku ponudu, ali bez većeg broja hotelskih postelja nemamo puno manevarskog prostora“, ističe ona.  

Iz kategorije: Vijesti