Datum objave: 01. Rujan 2015

U Šibenik stigla jahta koju obožavaju princ Charles, Robert de Niro, Harison Ford i Margaret Tacher

Diana Ferić
Diana Ferić

Izmak ovogodišnje, za Šibenik uspješne, turističke i nautičke sezone uljepšala je superjahta „Highlander“, jedna od najomiljenijih i najpopularnijih superluksuznih jahti među pripadnicima svjetskog jet seta, ali i među političarima. Ovom jahto su plovili, na njoj odmarali i uživali Elizabeth Taylor, Robert de Niro, Mick Jagger, Paul mc Cartney, Harrison Ford, Margaret Tacher, Ronald Regan, princ Charles i mnoge druge poznate ličnosti.
Nautičari će duž šibenske obale i među šibenskim otocima guštati sve do početka studenoga, a onima koji se dvoume pojava „Highlandera“ mogla biti poticaj da dođu ili se zadrže u šibenskim vodama.
Motorna jahta „Highlander“ duga je 50 metara. Sedmodnevno krstarenje košta između 150 000 i 200 000 dolara, prevedeno na hrvatski oko milijun i po kuna. Izgrađena 1986. godine, dakle malo je vremešnija, ali nudi vrhunski komfor za maksimalno 12 putnika kojima je na raspolaganju sedam luksuznih kabina.
Ovu jahtu izgradio je poznati časopis „Forbes“, jedan od najuspješnijih poslovnih časopisa u svijetu kojeg je 1971. godine osnovao Škot Bertie Charles Forbes,a naslijedio ga je Malcom Forbes koji je naručio gradnju „Highlanderom“ te njom krstario među šibenskim otocima i navraćao u Skradin.
Jahta je bila „nagrada“ za poslovni uspjeh časopisa, a gotovo dva desteljaće slovila je kao uzor kako treba izgledati jedna korporativna jahta, dakle jahta uspješne tvrtke koja odlično posluje na globalnoj razini.
„Forbes“ je nedavno jahtu prodao, a novi ju je vlasnik temeljito obnovio i obogatio novim sadržajima. Zanimljivo je da mediji specijalizirani za superjahte i jet set naglašavaju kako je najam „Highlandera“ jedan od cijenom te omjerom plaćenog i dobivenog, trenutno najpovoljniji.
„Highlander“ nije pristajao uz Šibensku rivu, ali je, doznajemo bio usidren ispred Skradina. Tko su putnici nismo uspjeli doznati, ali znamo da su napravili izlet do Skradinskog buka.
 

Iz kategorije: Vijesti