Datum objave: 28. Kolovoz 2015

Objekti na Banju napravljeni od nedgovarajućeg materijala pa nastaju oštećenja!?

Diana Ferić
Diana Ferić

Kada je prije nekoliko mjeseci Siniša Burić, direktor „Zelenila“ na Banju, na pomorskom dobru,posadio brijestove morao ih je odmah izvaditi jer to nije bio predviđeno projektom, a optužili su ga da od Banja radu guvno. Reagirali su i arhitekti koji su izradili projekt Banja da to narušava njihovu autorsku ideju. Ovih dana staza kojom se silazi na Banj počela je pucati pa su na dva mjesta nastale rupe koje su bile opasne za prolaznike. Koncesionar plaže ih je potom  betonirao što je nagradilo izgled te staze i sigurno, više od brijestova, narušilo id evastiralo autorsku ideju, ali nitko ne reagira.

Antun Dobra, koncesionar plaže Banj nam je kazao kako mu je najvažnije bilo „zakrpati“ te rupe kako se netko ne bi ozlijedio i da je jedino što je mogao bilo napuniti ih betonom. “Problem je u tomu što materijal koji je upotrijebljen na Banju nije dobro odabran, nije odgovarajući. To je materijal koji je namijenjen privatnim bazenima, a teško da može izdržati veliki broj ljudi koji dnevno prolazi tom stazom. Nisu predviđene rezervne table kojima bi se zamijenile ove koje pucaju. Moje je predviđanje da je to samo početak i da će uslijedit i veća oštećenja jer jednostavno nije upotrebljen odgovarajući materija. To sve lijepo izgleda, ali nije se potvrdilo u praksi“, ističe Dobra.

Pokušali smo saznati od projektanta Damira Lasinovića jesu li takve situacije predviđene i može li se napraviti nešto što u vizualnom smislu neće nagrditi izgled Banja, ali nam je preko tajnice poručio da nije raspoložen davati izjave o Banju.

Uređenje plaže Banj stajalo je Šibenčane više od 10 milijuna kuna i zaista se teško pomoriti s objašnjenjem da nije korišten odgovarajući materijal te da se mogu očekivati i puno veća oštećenja.

Iz kategorije: Vijesti