Datum objave: 27. Kolovoz 2015

Petrina izlazi na parlamentarneizbore:Imamo rezultate koje možeš prstom pokazati!

Diana Ferić
Diana Ferić

Stipe Petrina, načelnik Općine Primošten i vijećnik u Šibensko kninske županije sa svojom nezavisnom listom uz potporu brojnih koalicijskih partera izlazi na parlamentarne izbore u 9. i 10. izbornoj jedinici, a sasvim sigurno i u svim ostalima osim Grada Zagreba, kako je najavio na današnjoj konferenciji za novinare u Šibeniku koju je vodio Boris Homovec, novinar Nacionala, a nazočni su bili i predstavnici koalicijskih partnera. To su, među ostalima Hrvatska kršćanska demokratska unija, Braniteljsko – domoljubna stranka,Nacionalni demokrati, Hrvatska stranka nezaposlenih, Hrvatski svjetski sabor, Otočni sabor Šibensko – kninske županije na čelu kojeg je Goran Grguričin, LOZA te niz nezavisnih lista. Posebno je istaknuto kako ima osobnu potporu Marka Veselice, ali i niza intelektualaca poput akademika Zvonimira Baletića, admirala Ante Budimira, znanstvenika svjetskog glasa prof. dr. Davora Pavune, Drage Plečka, prof.dr. Slobodana Langa, prof. dr. Slavka Kulića i mnogih drugih.

Program je predstavio riječima: „ Iza nas je 15 godina uspjeha u vođenju Općine Primošten, a iza njih 25 godina neuspjeha u vođenju države. Imamo trom, glomazan neučinkovit  državni aparat. Model upravljanja Općinom Primošten preslikat ćemo na državu“, kazao je. Na izbore izlazi kako bi se promijenila sada polarizirana politička scena, a nakon izbora, tvrdi Petrina, neže ni sa kim koalirati i po cijenu da se izbori ponove.

„Sve dosadašnje vladajuće opcije samo su uništavale hrvatsku državu i gospodarstvo i jedini cilj im je bilo uhljebljenje. Mi nudimo drukčiji pristup u kojem nije važna ideologija . Dosta nam je ideoloških podjela. Nama su važni znanje, sposobnost i uspjeh“, kazao je u odgovoru na pitanje o ideološkoj usmjerenosti njegove koalicije s obzirom da su u njoj ipak uglavnom stranke i druge s desnim predznakom.

Kada je riječ o tomu čime će pridobiti birače Petrina je bio konkretan: „ Većina građana žali se da su u u politici svi isti i da nemaju za koga glasati. Evo im sada prilike. MI ne dajemo obećanja koja se tope čim netko dođe na vlast. Mi nudimo, vjerodostojnost, iskrenost i rezultate na koje se može pokazati prstom, a to je najvažnije“, istaknuo je.

Petrina je najavio  je da će imati brojen sponzore te da su već počeli prikupljati novčane priloge, a pozivaju se na to da su druga politička snaga u Županijskoj skupštini i da imaju veliku većinu vijećnika u Vijeću Općine Primošten.
 

Iz kategorije: Vijesti