Datum objave: 26. Kolovoz 2015

Otvaranje obnovljene dvorane na Badekinu u znaku imena i djela Dražena Petrovića

Diana Ferić
Diana Ferić

Ime i duh Dražena Petrovića bili su itekako prisutni i na današnjem otvaranju obnovljene sportske dvorane na Baldekinu, a kako i ne bi kada je, kako je istaknula i njegova majka Biserka Petrović koja je bila gošća na otvaranju, njegova karijera počelo upravo u toj dvorani. Biserka Petrović je otkrila Draženovu fotografiju u naravnoj veličini koja je od danas izvješena na zidu dvorane, a simbolično je, podbacivanjem lopte s Draženovim likom među male šibenske i splitske košarkaše koji su odigrali prvu utakmicu u obnovljenoj dvorani.

„Dražen je svaki dan u ovoj dvorani trenirao 7 sati, a ova lopta je simbolika Dražena i njegova truda koji je ulagao da bi uspio u svijetu košarke.“, rekla je Biserka Petrović simboličnim podbacivanjem lopte za početak utakmice između košarkaša OKK Dražen Petrović i Škole košarke KK Split. Zid dvorane od sada krase i dresovi košarkaškog virtuoza, malog s Baldekina.


„Šibenik se više neće sramiti izgleda svoje dvorane kad se u njoj budu igrale utakmice. Uoči početka sportske sezone dvorana na Baldekinu, koja se posebno veže uz košarku, dovršena je na zadovoljstvo ne samo sportaša i sportskih djelatnika, već i navijača, ljubitelja sporta i svih građana grada Šibenika. Ulaganje u sportske objekte naša je misija, jer time stvaramo uvjete za sportski razvoj naše mladosti; i to od škola sportova do profesionalne razine“, kazao je gradonačelnik Željko Burić te spomenuo i radove na drugim gradskim sportskim objektima; od sportskog centra Ljubica, pomoćnog igrališta na Šubićevcu, do bivšeg Partizana na Mimicu čija obnova slijedi u 2016. godini. Kada je riječ o novo obnovljenoj dvorani predstoji nam napraviti pravi raspored njezina korištenja kako niti jedna sport ili klub ne bi bili uskraćeni“, kazao je gradonačelnik Burić.


Dvorana je obnovljena nakon desetak godina priče o potrebi njezine rekonstrukcije jer je uvrštena u plan šibenske Gradske uprave da spomen soba, koš, dvorana i Trg Dražena Petrovića postanu svojevrsni šibenski put u spomen na košarkaškog velikana.

Sportska dvorana Baldekin koja već 42 godine vjerno služi šibenskom sportu, konačno je poprimila konture koje je čine prepoznatljivom u svijetu košarke, kako na hrvatskoj, tako i svjetskoj razini. Ukupna vrijednost svih radova na dvorani iznosi 5 milijuna kuna s PDV-om od čega je na natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osvojeno bespovratnih 1.397.646 kuna, a ostatak je osiguran iz šibenskog proračuna.


Na dvorani su zamijenjena postojeća vrata i prozori uz obnovu fasadnih zidova, sanirani ravni krovovi, te obnovljen pod dvorane uz izmjenu postojećeg dotrajalog parketa i obnovu pomoćnih prostorija.Pored funkcionalnog i energetskog karaktera, dvorana je dobila i novi vanjski izgled sa karakterističnim motivima i bojama šibenske kape. 

Iz kategorije: Vijesti