Datum objave: 25. Kolovoz 2015

(Ne)sigurnost prometa:U Ulici kralja Zvonimira više je slučajeva stradavanja pješaka

Diana Ferić
Diana Ferić

Pogibija 72 – godišnje Šibenčanke, na koju je naletio motorist prije nekoliko dana na pješačkom prijelazu kod Šarine pekare, u Ulici kralja Zvonimira, aktualizirao je problem sigurnosti prelaska tog dijela ulice budući da su ipak šestislučajevi prometni nezgoda ili nesreća.

„Oba ova pješačka prijelaza, i ovaj kod Šarine pekare i onaj malo iznad, kod Poštanske banke, rizični su za nas pješake. Na ovoj nizbrdici zalete se vozači auta, a posebno motoristi i nemaju vremena zakočiti i stati na pješačkom prijelazu. Prije nekoliko mjeseci i na mene je skoro naletio auto koji se u posljednji čas zaustavio i okrznuo me po nozi“, ispričala nam je gospođa Snježana koja živi i tom dijelu grada i svaki dan bar nekoliko puta na tim pješačkim prijelazima prelazi ulicu.

Po informacijama Policijske uprave šibensko – kninske, u proteklih godinu i po dana u tom dijelu Ulice kralja Zvonimira bilo je devet prometnih nesreća u kojima su stradali pješaci. Jedan je pješak zadobio teže, a ostali lakše ozlijede.

Unatoč tomu što je to očito jedna od crnih točaka za pješake nije postavljena dodatna prometna signalizacija niti primjerice ležeći policajci što bi sigurno taj dio ulice učinio sigurnijim za pješake.

Na naš upit o tomu poduzimaju li neke dodatne mjere u PU šibensko – kninske su nam odgovorili: „U vezi s poboljšanjemstanja sigurnosti svih sudionika u prometu, a posebice jedne od najranjivijih skupina sudionika u prometu – pješaka, obavještavamo Vas da policija kroz redovitu kontrolu sudionika u prometu i kroz provođenje ciljanih preventivno-represivnih aktivnosti kontrolira poštivanje prometnih propisa od strane vozača prema pješacima kao i prometnih propisa od strane pješaka“.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3