Datum objave: 25. Kolovoz 2015

Dogradonačelnik Mileta u mornarskoj majici na Špancirfestu predstavio Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Varaždinci i ostali gosti Špancirfesta pokazali su veliko zanimanje za predstavljanje šibenska turističke i gastro ponude koja je protekla dva dana organizirana u dvorištu u Bakačevoj ulici u Varaždinu. Šibenik je jedini grad partner te manifestacije, a Šibenčani su se predstavili u punom svjetlu s mega tavom, mega gradelama i morskim specijalitetima, domaćim vinom i pjesmom, a čak je dogradonačelnik Šibenika Danijel Mileta, da bi dočarao more, bio obučen u mornarsku majicu. Varaždinci su podsjetili da se prvi riblji restoran koji je otvoren u Varaždinu zvao "Šibenik".

„U novije vrijeme naša se turistička ponuda sve više temelji na kulturno-povijesnoj baštini i ljepoti prirode. Riječ je o gradu s najpoznatijom katedralom i čak četiri utvrde od kojih je jedna jedinstvena na Mediteranu. U neposrednoj blizini imamo dva nacionalna parka i iz godine u godinu bilježimo sve više noćenja – pohvalili su se Šibenčani koji ulažu znatna sredstva u zapuštene objekte kako bi ih priveli svrsi“, kazao je dogradonačelnik Mileta varaždinskim novinarima. Otkrio je i kako je zadnji put bio u Varaždinu prije dvadesetak godina jr mu je iz Varaždina bila djevojka te da je oduševljen kako je Varaždin uređen, pogotovo javne površine, a iznenadile su ga rijeke ljudi koji posjećuju Špancirfest. Uz Miletu, Šibnik su predstavili Dino Karađole, direktort TZ Grada Šibenika, šibenski ugostitelji  i klapa Bagatin.
Goste iz Šibenika pozdravila je Branka Tropp, idejna začetnica Špancirfesta i v.d. direktora Turističkog ureda TZ Grada Varaždina.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3