Datum objave: 18. Kolovoz 2015

Katalog investicijskih prilika:Šibenika investitorima nudi "na pijatu" sve što ih može zanimati

Diana Ferić
Diana Ferić

Matija Bumbak, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika, predstavio je danas javnosti „Katalog investicijskih prilika Grada Šibenika, jadranskog centra zelenih industrija“.

Zahvaljujući tom projektu gradske uprave, Grad Šibenik je postao prvi grad u Hrvatskoj koji ima jasan, pregledan, detaljan i točan katalog svih zona, područja i parcela u svom vlasništvu te državnom ili privatnom vlasništvu u kojima su moguća ulaganja u turizam, industriju, poljoprivredu, sportsko – rekreacijske sadržaje i druge projekte koji za Šibenik znače razvoj, gospodarski napredak i nova radna mjesta. Važno je naglasiti da je sadržaj kataloga uspješno interpoliran u globalni internetski sustav Google Earth tako da svaki zainteresirani poduzetnik bilo gdje u svijetu može vidjeti točnu poziciju bilo koje od šibenskih investicijskih prilika, njeno okružje, prometnu povezanost i smještaj u odnosu na najvažnije prirodne, prometne i gospodarske resurse Šibenika, Šibensko – kninske županije i Dalmacije.

„Katalog investicijskih prilika“ sadrži sve potrebne podatke i sve bitne pojedinosti koje mogu zanimati poduzetnike koji su zainteresirani za ulaganja na području Grada Šibenika.
„Naš katalog je pregled prilika i mogućnosti koje ima Grad Šibenik, -kazao je Matija Bumbak, -Mi nikome ništa ne namećemo i nikoga ne favoriziramo. Mi samo dajemo točne informacije o mogućnostima za ulaganja te nastojimo maksimalno pojednostaviti procedure i ukloniti sve zapreke koje onemogućavaju brzu realizaciju ulaganja. Sve je sada transparentno i javno. Katalog sadrži sve podatke koji su potrebni poduzetnicima za donošenje odluke i početak ulaganja. Zainteresirani mogu dobiti i dodatne informacije vezane samo za zonu ili parcelu koja ih zanima. Sada očekujemo komentare i reakcije jer nam je svaka povratna informacija dragocjena kako bi unaprijedili i poboljšali ovaj sustav.“

„Katalog investicijskih prilika“ bit će poslan na mnoge adrese u Hrvatskoj i Europi. Dobit će ga hrvatska veleposlanstva, konzultantske tvrtke, gospodarstvenici i svi oni za koje se smatra da bi mogli biti zainteresirani ili znaju putove do potencijalno zainteresiranih ulagača. Osim toga katalog je i globalno dostupan putem interneta te obogaćen moćnim alatom kakav je Google Earth.
 

Iz kategorije: Vijesti