Datum objave: 10. Kolovoz 2015

Zahvaljujući javnim radovima Grad Šibenika zaposlio na određeno vrijeme 26 osoba

Diana Ferić
Diana Ferić

Posredstvom programa javnih radova, a temeljem mjere aktivne politike zapošljavanja koju provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje Grad Šibenik zapošljava ukupno 26 osoba na određeno radno vrijeme. Oni su danas u Gradskoj vijećnici Grada Šibenika potpisali svoje ugovore.

 

„Ovo je jedan od rijetkih projekata u kojima Grad Šibenik može direktno otvoriti nova radna mjesta, makar i privremeno. Iznimno mi je drago što su ljudi koji su već duže vrijeme na Zavodu za zapošljavanje dobili poslovnu priliku. Ovakve projekte ćemo nastaviti i idućih godina.“, rekao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta, koji je potpisao ugovore od strane poslodavca.
U Uredu za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika na vrijeme od 6 mjeseci radit će tri osobe, a primljene su posredstvom mjere Mladi u EU. Na vrijeme od 6 mjeseci zaposlene su i 3 osobe posredstvom mjere „Radom za zajednicu i sebe“, kroz projekt Pomoći starijim stanovnicima stare gradske jezgre. Posredstvom mjere Program javnih radova obuhvaćeno je i uređenje otoka Zlarina ( 4 osobe), Gradske četvrti Mandalina( 3 osobe), čišćenje i uređenje protupožarnih putova na području Zatona( 4 osobe) i Konjevrata( 3 osobe), uređenje Gradske četvrti Vidici(2 osobe), uređenje gradske četvrti Šubićevac ( 3 osobe) te uređenje Jadrtovca( 2 osobe. Od lipnja 2015.g. ovom mjerom HZZ-oa zaposleno je već osam osoba: u GČ Jadrija četvero kandidata te četvero u GČ Brodarica koja je i nositelj zapošljavanja.

 

Izdatci za plaće i putne troškove zaposlenika većinom se financiraju iz državnog proračuna, osim u 3 slučaja u kojima po kategorizaciji kandidata, Grad sufinancira troškove u 50 posto iznosu .„Mladi Šibenika za bolju EU“ naziv je projekta koji provodi Upravni odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika, budući je Grad nositelj ili partner u više od 20 projekata sufinanciranih iz izvora EU fondova, EEA fonda ili nacionalnih izvora te mladim osobama koje će biti angažirane nudi široku paletu poslova vezanih uz ovu tematiku. Projekt je dio mjere „ Mladi za EU“ čiji je cilj društveno korisni rad, jačanje civilnog sektora i organizacija socijalnih partnera za povlačenje sredstava iz EU fondova uz zapošljavanje mladih koji će stjecati nova znanja i
vještine vezane uz pripremu i provedbu EU projekata. U polugodišnjem razdoblju troje mladih upoznat će rad Gradske uprave i nadležnog Upravnog odjela, predviđen je individualni rad s mentorima o programima EU te natječajima i primjerima projekata u provedbi, interna edukacija, edukacija s vanjskih certificiranim edukatorima, rad na projektima u provedbi Upravnog odjela, upoznavanje s radom organizacija civilnog društva grada Šibenika i razrada projektnih ideja u suradnji s partnerima iz civilnog sektora.
Partneri u provedbi projekta su Udruga mladih „ Mladi u EU“ i Društvo sportske rekreacije „ Sport za sve“ 08 FORCA Šibenik.

Posredstvom mjere „"Radom za zajednicu i sebe“, u okviru projekta „ Pomoć starijim stanovnicima stare gradske jezgre“ bit će pružana pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama na području stare gradske jezgre. Partner projekta je Centar za pomoć i njegu Grada Šibenika, a aktivnosti će obuhvatiti pružanje pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama, te pomoć pri odlascima u različite institucije, odnosno transportu stvari potrebnih za kućanstva. Ciljana skupina su uglavnom osobe koje stanuju same i nisu u mogućnosti brinuti se za sebe zbog bolesti ili starosti. Trajanje programa je 6 mjeseci,a zaposlenici će, uz pružanje direktne pomoći na terenu, upoznati i rad Gradske uprave te partnera u projektu: Centra za pomoć i njegu Grada Šibenika.
 

Iz kategorije: Vijesti