Datum objave: 06. Kolovoz 2015

Milan Jadrešić u čast 20. obljetnice Oluje preplivao 14 km od Kornata do Murtera

Diana Ferić
Diana Ferić

Jedan osebujan način odavanja počasti hrvatskim braniteljima u povodu 20. obljetnice Oluje ostao je u sjeni mimohoda u Zagrebu u veličanstvene proslave te obljetnice jučer u Kninu, a to je nesvakidašnji pothvat čovjeka koji je zašao u 7. Desetljeće - Milan Jadrešić, poznati i priznati betinski brodograditelj i sportaš 4. kolovoza je , kako je i obećao, plivao maraton od uvale Opat na Kornatima, na otoku Kornatu do plaže Slanica a Murteru u čast obilježavanja 20. godišnjice Vojno redarstvene akcije Oluja. " Želim to napraviti kako bi na taj način odali počast toj uspješnoj vojnoj akciji i konačnom oslobođenju naše države, ali i kako bi oluju proslavili i u svojoj sredini, a ne samo u Kninu“, kazao je taj hrabri, domoljubni Betinjanin, dragovoljac Domovinskog rata, koji je svoj maraton posvetio u svim ljudima koji se bore s teški bolestima.
Bez problema je preplivao 14 kilometara dugu relaciju od Kornata do Murtera u kojem su ga dočekali njegovi sumještani, ali i članovi „vodenih klubova“ koje je utemeljio na Murteru.
U konvoju brodova koji su ga pratili bili su i njegovi ratni drugovi i zapovjednici 113. brigade Hrvatske vojske i 15. Domobranske pukovnije. Organizator maratona je VK Brodograditelj, a pokrovitelj Šibensko - kninska županija i Općina Murter - Kornati i NK Kornati.

Iz kategorije: Vijesti