Datum objave: 04. Kolovoz 2015

Gradskoj vlasti javili se investitori za palaču Divnić i u zdravstveni turizam u Jadrtovcu

Diana Ferić
Diana Ferić

Dvije nove investicije u turizam i to domaćih tvrtki najavljene su u Šibeniku, a gradonačelnik  Željko Burić će se idućeg tjedna sastati s potencijalnim investitorima.

Prva se odnosi na uređenje palače Divnić iz 15. stoljeća koja je otkupljena od bivših vlasnika i vjerojatno će biti pretvorena u hotel. Ovih dana smo predstavnike vlasnika i projektanta zatekli u obilasku te sada derutne i zapuštene zgrade na Meduliću. "Riječ je o domaćim investitorima, a na sastanku ću doznati više o tomu što žele s tom zgradom napraviti", kaže gradonačelnik Burić.

Neposredno nakon što je Gradsko vijeće prihvatilo potrebnu prostornu dokumentaciju javila se jedna domaća tvrtka koja u Jadrtovcu zbog nalazišta ljekovitog blata želi investirati u zdravstveni turizam, a u gradskoj upravi imaju naznaka da nisu jedini kojima je ta lokacija zapala za oko.

 

U rujnu ove godine očekuje se da će se postići dogovor s konzervatorima oko uvjeta uređenja prostora bivše Revije uz hotel Krku na mjestu kojih bi također trebali niknuti hoteli.
 

Iz kategorije: Vijesti