Datum objave: 03. Kolovoz 2015

Šibenska policijska uprava dobila pojačanje - njemačku policajku Verenu Viktoriu Mustač

Diana Ferić
Diana Ferić

Verena Viktoria Mustač, njemačka policajka iz Hannovera pomagat će do kolovoza šibenskoj policiji u komunikaciji njemačkim i austrijskim turistima. Danas ju je na konferenciji za novinare predstavio Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave šibensko – kninske.

Uz makedonske i češke policajce koji su nam došli kao pojačanje, napokon smo dobili i policajku iz Njemačke. U šibensko-kninskoj županiji zapravo je najviše turista iz Njemačke i Austrije, čak 140 tisuća po sezoni i zato će Verena biti od velike pomoći. Mi želimo turistima pokazati da smo iznad svega sigurna destinacija jer poželjne turističke destinacije uz ljepotu i atrakciju trebaju imati i dobre policijske snage“, kazao je načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić.

Verena će ovaj mjesec raditi najviše u šibenskoj postaji i u Vodicama, ali i u pomorskoj i prometnoj policiji.

„Sviđa mi se tu, iako već sam prije posjećivala Hrvatsku jer mi je otac iz Zagreba. Nadam se da ću bolje naučiti jezik jer još ne pričam dobro hrvatski, ali se radujem vidjeti kako tu funkcionira policija i nadam se da ću nešto i naučiti“, ispričala nam je Verena koja u Njemačkoj u policiji radi od 2003. godine. Bavi se prevarama, krađama i izbjeglicama, a radila je i u konjičkoj policiji.

ekst i slike:Sara Pauk i Danijel Ferić

Iz kategorije: Vijesti