Datum objave: 27. Srpanj 2015

Turisti u Šibeniku negoduju zbog parkirnih automata koji ne vraćaju ostatak novca

Diana Ferić
Diana Ferić

Turisti koji parkiraju svoje automobile na rivi negoduju zbog toga što parkirni automat ne vraća višak novca. Jedna od zaposlenica Azimuta koji se nalazi nasuprot jednog od takvih aparata kaže da joj dnevno dođe barem pet šest ljudi negodujući da su ubacili više novca očekujući da će ostatak dobiti natrag no u tim slučajevima za sada pomoći nema. Istina, na svakom aparatu piše na hrvatskom i engleskom jeziku da nema povrata novca, ali mnogi turisti to ne razumiju i navikli su na drukčije automate.

 

Bili smo svjedoci kada su dvoje turista iz Španjolske, koji nisu znali ni hrvatski ni engleski pa nisu mogli ni pročitati upozorenje koje na automatu piše s tim problemom naišli upravo na Dina Karađolu, direktora šibenske turističke zajednice. Ubacili su 50 kuna za tri sada parkiranja, koliko su namjeravali ostati u Šibeniku, i uzaludno čekali povrat od 20 kuna. Hodali su okolo s parkiranom kartom tražeći pomoć. Kako im to ne bi ostalo kao negativno iskustvo koje će ponijeti iz Šibenika Dino Karađole je izvadio iz svog džepa 20 kuna i da im ih.

 

"Poznat nam je taj problem i morat ćemo do sljedeće sezone promijeniti automate. Naime, ovi koje sada imamo su takvi kakvi jesu i trebali bismo nabaviti nove, a to je ipak investicija. No, u svakom slučaju moramo napraviti sve da gosti budu zadovoljni i da im pružilo što kvalitetniju uslugu i", kazao nam je Goran Bulat, direktor "Gradskog parkinga".
 

Iz kategorije: Vijesti