Datum objave: 25. Srpanj 2015

Otvoren D -Resort Dogus grupe: Investitori zadovoljni tretmanom u Hrvatskoj

Diana Ferić
Diana Ferić

D-Resort Šibenik u Mandalini, sa 69 soba i apartmana te tri ekskluzivne vile, smješten u jedinoj hrvatskoj marini s pet sidara, najviše razine kategorizacije, i jedinoj marini za superjahte u Hrvatskoj danas je i službeno otvoren i za goste i za građane Šibenika koji također mogu uživati u njegovim brojnim sadržajima. Tim otvaranjem Doğuş grupa obilježila je završetak uspješnog projekta u Hrvatskoj u koji je uložila ukupno 45 milijuna eura. Ulaganjem u turističke sadržaje u Šibeniku su "ušli" u Hrvatsku, a danas su još prisutni na zadarskom i dubrovačkom području. Na konferenciji za novinare koja je jutros održana u tom luksuznom, impresivnom resortu, arhitektonski odlično uklopljenom u prostor pa, dok ga ne obiđete, nemate dojam njegove veličine i raznovrsnosti sadržaja, predstavnici Dogus grupe upoznali su novinare s tom korporacijom koja je prisutna u 27 zemlja svijeta, posebno sa svojom turističkom djelatnošću, jednom od osam kojima se bave. Osim domaćih bili su prisutni i inozemni novinari.

 

Dogus grupa  stvara destinacije, a ne ulaže u njih

“Doğuş grupa prisutna je u Hrvatskoj već šest godina te je dosad uložila više od 300 milijuna eura u različite projekte, a zapošljava oko 350 zaposlenika, najvećim dijelom iz lokalne zajednice. Osim D-Marin Mandaline i D-Resorta Šibenik, Doğuş grupa također je vlasnik D-Marin Dalmacije, najveće marine u regiji s kapacitetom od 1.200 vezova na moru te 600 na kopnu. Ova marina trenutno prolazi kroz postupak uređenja, s planom za otvaranje ekskluzivnog beach kluba sljedeće godine. D-Marin Borik u Zadru treća je marina Doğuş grupe u Hrvatskoj", kazao je Hüsnü Akhan, predsjednik Uprave, Doğuş grupa. U Šibeniku su došli, kazao je, zbog njegovog položaja, ali i povijesti, kulture i prirode. "Mi ne ulažemo u destinaciju već svojim investicijama stvaramo turističku destinaciju", dodao je.

 Naci Başerdem, predsjednik Doguş Tourism grupe istaknuo je da će D-Resort Šibenik obogatit turističku ponudu Šibenika i oživjeti grad kao središte brojnih događanja za sve posjetitelje te da on stvara novu vrijednost poznatoj marini za super jahte D-Marin Mandalina.
Takve luksuzne resorte Dogus grupa ima još u Italiji, na Kapriju, te u Dubrovniku i u Turskoj , a trenutno rade na sličnom projektu Maraska koji će imati 120 soba i 80 apartmana.

Hrvatska na prvom mjestu po potpori investitorima

Burak Baykan, Dogus Holding, regionalni direktor za Hrvatsku, podsjetio je da je Doğuş grupa u Hrvatskoj prisuta već šest godina.

Hrvatske novinare zanimalo je kakva su im iskustva s uvjetima investiranja u Hrvatskoj, na što je Burak Baykan kazao kako to pitanje čuje otkako su došli u Hrvatsku te da hrvatska birokracija nije ništa gora od drugih država u koje ulažu kapital, ali da to pitanje čuje jedino u Hrvatskoj . "Sve dozvole dobili smo u roku od godinu dana, uporabnu dozvolu za samo nekoliko dana i to su činjenice kojima se u drugim državama hvale , a ovdje postaju problem", s čuđenje je konstatirao.

Hüsnü Akhan je kazao kako upravo imaju najbolja iskustva u Hrvatskoj i kako i državna i lokalna vlast daje sve od sebe da bi investitorima olakšala provedbu projekata.
Na konferenciji za novinare je i postavljeno pitanje namjera Dogus grupe s ACI marinama budući da su nakon hrvatske države najveći dioničari. Kazali su da im je do tih marina jako stalo i da mogu značajno utjecati na podizanje razina usluga, ali da za sada nemaju nikakvih drugih namjera jer nema naznaka da će država prodavati svoj udio.


Izuzetan interijer potpisuje Edo Murtić, a arhitektonsko rješenje Niko Bašić

D Resort odlikuje izuzetan arhitektonski dizajn, koji nadopunjuje prirodni krajolik, a rad Nikole Bašića, jednog od najpoznatijih hrvatskih arhitekata. Za unutarnje uređenje hotela i pratećih objekata pobrinuli su se Marko Murtić i Emur studio. U gradnji resorta korišteni su prirodni materijali naglašavajući ekonomsku i okolišnu održivost objekta, dok je bijela betonska fasada hotela u koju su utisnuti tragovi drvenih dasaka posebno zanimljiva. Šetnica koja vodi na krov hotela pruža prekrasan pogled na more, marinu i Šibenik te će zasigurno biti jedinstvena značajka ne samo u Hrvatskoj, nego i u regiji.

Sobe resorta osmišljene su kako bi osigurale vrhunski užitak gostima, dok su tri vile s privatnim vrtovima, bazenima i parkirnim mjestima namijenjene onim gostima koji žele više privatnosti. Resort nudi posjetiteljima i dva á la carte restorana s internacionalnim i mediteranskim specijalitetima te izborom nekih od najboljih hrvatskih i svjetskih vina te četiri bara. Otvaranjem ekskluzivnog D-Resorta Šibenik, Doğuş grupa na hrvatsko tržište dovodi i svoje brendove D-Gym i D-Spa što će, uz fitness centar, spa i bazen, ovaj kompleks pretvoriti u savršenu destinaciju za odmor. Kids club, IN-Formal boutique koji nudi ekskluzivne međunarodno poznate brendove te konferencijski centar neke su od pogodnosti koje resort pruža ne samo gostima koji odsjedaju u hotelu, nego i svim drugim posjetiteljima.

Dogus grupa ima ukupnu imovinu od 100 milijarda američkih dolara, ostvaruje godišnji prihod od 5 milijardi dolara i ima 50 000 zaposlenika.
 

Iz kategorije: Vijesti