Datum objave: 21. Srpanj 2015

Jutros je otvoren prvi prodajni prostor otočnih proizvoda u Hrvatskoj - šibenska otočna butiga na Meduliću

Šibenik News
Šibenik News

 

Šibenska "otočna butiga", prvi prodajni prostor otočnih proizvoda u Hrvatskoj, svečano je otvorena danas u Šibeniku, na trgu Medulić. Prvi proizvod je u njoj, radi simbolike, kupio šibensko - kninski župan Goran Pauk i to konzervirane inćune. Na otvaranju su bili predstavnici Županije, Grada Šibenika i članovi Poslovnog klastera - otočni proizvod zahvaljujući kome je taj dućan ugledao svjetlo dana.

"Posebno nam je zadovoljstvo što je Šibensko- kninska županija prva uspjela u nastojanju da i kroz sufinanciranje uređenja prodajnog prostora u Šibeniku promovira visokovrijedne otočne proizvode nositelje oznake Hrvatski otočni proizvod."Hrvatski otočni proizvod " je više od proizvoda, on je oznaka kvalitete, izvornosti, tradicije, zalaganja i očuvanja otočne tradicije. Tako da su oznaku HOP- a do 2014. godine dobila 182 proizvođača sa 517 proizvoda sa 20 otoka i Pelješca a većina ih je udružena u udrugu poslovni klaster HOP-a.

Šibensko- kninska županija prepoznajući važnost razvoja otočne proizvodnje sufinancirala je uređenje ovog prodajnog prostora u iznosu od 62.420,00 kn. Nadalje poslovnom klasteru subvencionirana je izrada web stranice u iznosu od 7.350,00 kn unutar aktivnosti razvoja malog gospodarstva u Šibensko- kninskoj županiji. Kroz ova mala vrata ulazite u jedan čudesni i lijep prostor koji vam nudi bezbroj proizvoda ugodnih oku i nepcu a iza kojih stoje godine truda, rada i želje da se otme zaboravu sve vrijedno sa hrvatskih otoka.

Ovaj prodajni prostor je i prilika da se bolje predstavimo turistima i svima koji posjećuju našu županiju i upoznamo ih sa proizvodima koji dolaze isključivo sa naših otoka. Proizvodi koji su kroz crveni kvadrat i bijeli kružić " obilježeni" garancijom kvalitete i izvornosti. Kupnjom ovih proizvoda ponijet će svojim kućama okuse i mirise naših predivnih otoka koji su kroz vrijeme opstanka na otocima stvarali izuzetne proizvode", kazao je župan Goran Pauk.

Najavio je i da će se krajem kolovoza održati treći festival HOP- a i to ove godine u Prvić Luci, za koji već možemo reći da tradicionalan i dobro prihvaćen i da ima dobru posjećenost.

Ivan Nimac, predsjednik klastera Otočni proizvod izrazio je zadovoljstvo otvaranjem tog poslovnog prostora zahvalivši i županu Pauku koji je od početka prepoznao i podržao taj projekt i njegovoj suradnici Jadranki Fržop koja je od početka velika potpora proizvođačima na otocima te Gradu Šibeniku na pomoći.

U otočnoj butigi prodaju se različite vrste autohtonih, otočnih proizvoda s mnogih hrvatskih otoka - suveniri, prehrambeni proizvodi, kozmetika i pića.
 

Iz kategorije: Vijesti