Datum objave: 10. Srpanj 2015

Branka Aralica otvorila dućan svojih prirodnih proizvoda na Dobriću, trgu svog djetinjstva

Diana Ferić
Diana Ferić

Branka Aralica, vlasnica novootvorenog dućana u centru Šibenika koji nudi samo izvorno hrvatske prirodne proizvode, jedna je od rijetkih koja odlučno i strastveno nastavlja širiti svoju obiteljsku, a ujedno i šibensku tradiciju. Zanimljivi asortiman obrta OPG Aralica koji uključuje prirodne likere, džemove i kozmetiku od maslina i ljekovitog bilja Jedan od njihovih originalnih proizvoda je rakija od maslina..Sve što se u trgovini nudi raste nedaleko od jezgre grada, u Donjem Polju , a 90 posto proizvoda radi obitelj Aralica.

„Nakon što smo dobili mnoge pohvale od šire i uže obitelji odlučili smo pokušati proširiti asortiman naših proizvoda. Prvo smo započeli sa sajmovima i suvenirnicama i tu je bio odličan odaziv – turisti su bili oduševljeni. Dobili smo i zlatnu medalju za najbolji džem na prvom hrvatskom festivalu džemova“, ponosno nam je rekla Branka, koja uz pomoć oca održava obiteljski obrt.

Trgovina OPG Aralica nalazi se na Dobriću, u centru grada Šibenika, ali turista koji prolaze skoro pa i nema.

„Ovo je prvi dućan naših proizvoda i veliki je korak naprijed nakon sajmova i suvenirnica. Lokacija mi je savršena jer Dobrić je trg mog djetinjstva, mjesto gdje sam se kao dijete igrala i zauvijek će mi ostati najljepši trg u gradu. Ipak, iako je Dobrić označen kao šibenska atrakcija, ne vidim mnogo turista koji prođu ovuda“, rekla je Branka.

Uz recepturu koja se u obitelji Aralica prenosi s koljena na koljeno već godinama, Branka je proučavala i stare kuharicesa receptima u „dinarima“ i „šakama“ koje je dešifrirala uz pomoć svoje bake, ali kod izrade proizvoda malo i eksperimentira i unosi svoju notu.. Tako su njeni likeri od maslina, višnje i čokolade, limuna, pa i travarice napravljene od tri dalmatinske ljekovite biljke, rađeni u savršenom omjeru i bogati su prirodnim okusom i mirisom.

Slike i tekst: Sara Pauk
 

Iz kategorije: Vijesti