Datum objave: 09. Srpanj 2015

Frapa resort Medine u Rogoznici uvrštena u strateške investicije Republike Hrvatske

Diana Ferić
Diana Ferić

Sva nadležna ministarstva Republike Hrvatske podržala su da se projekt „Frapa Resort Medine“ u Rogoznici proglasi strateškim investicijskim projektom RH. Zbog toga je jučer, na poziv potpredsjednika Vlade RH i ministra regionalnog razvoja i fondova EU Branka Grčića, župan Goran Pauk prisustvovao 6. sjednici Povjerenstva za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata koja se održala u Zagrebu u prostorijama Vlade RH, priopćili su iz Ureda župana.


Projekt „Frapa Resort Medine“, investitora Medine d.o.o. iz Rogoznice predviđa izgradnju turističkog kompleksa na lokaciji uz postojeću marinu FRAPA tako da s njom čini jedinstvenu cjelinu na površini od 9,6 ha s 250 kreveta u hotelskim sobama, 80 kreveta u hotelskim apartmanima i 564 kreveta u turističkom naselju. Planiran je hotel s 5 zvjezdica uz kojeg bi se nudila usluga SPA centra i klinike za estetsku kirurgiju. Na lokaciji turističkog naselja gradilo bi se 8 vila uz obalu s bazenima i 11 apartmanskih objekata s ukupno 193 apartmana 4. kategorije. Projektom je predviđena izgradnja pivnice, parkinga sa 300 parkirnih mjesta za goste naselja i heliodrom.

Ministarstvo financija, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Ministarstvo kulture, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstvo pravosuđa, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture , Ministarstvo turizma te DUUDI dali su pozitivnu ocjenu da se Projekt „Frapa Resort Medine“ proglasi strateškim investicijskim projektom RH.

Na samoj raspravi o uvrštenju Projekta na listu strateških projekata RH, župan Goran Pauk dao je punu podršku ovom projektu koji je uvršten u prostorni plan županije. Ovo je još jedan dokaz da Županija kroz prostorno plansku regulativu, između ostalog, vodi računa o smještajnim turističkim kapacitetima kojih trenutno nedostaje na području naše županije. Konkretno u zoni Medine planira se otvaranje 110 novih radnih mjesta te još toliko sezonskih zapošljavanja u pratećim djelatnostima, stoji u priopćenju.


 

Iz kategorije: Vijesti