Datum objave: 29. Lipanj 2015

U novom broju novine "Volim Šibenik" čeka Vas nova doza nostalgije i sočnih priča

Diana Ferić
Diana Ferić

Novi broj šibenske novine „Volim Šibenik“ u prodaji je od danas i u dućanima trgovačkog lanca Djelo i na kioscima. U njemu možete pročitati zanimljivo štivo s nepoznatim ili malo poznatim podacima o šibenskoj tradiciji, povijesti i sadašnjosti. Uz ostalo, doznat ćete Kako su Talijani novcem iz Europskih fondova prostituirali don Petra Nakića, slavnog graditelja orgulja i pretvorili ga u Mc don Nakića, reklamu za hamburger.

Najsvestraniji šibenski intelektualac Željko Krnčević Pigo otkriva kako se istodobno može imati mnoge hobije od uzgoja ptica do kulinarstva i kartinga i ozbiljno s baviti svojom profesijom – arheologijom. Iznosi i niz zanimljivih detalja iz svog života, a na fotografijama iz njegove mladosti mnogi će se prepoznati.

U vrlo zanimljivom intervjuu i Ivanica Belamarić, ravnateljica šibenske gimnazije s najdužim stažom poslije prof. Ive Livakovića, bez ograda priča o tomu kako je kao djevojka iz vjerničke obitelji i uz oca koji je bio svećenik, ali je zbog ljubavi prema njezinoj majci skinuo svećenički odoru, bila i članica Marksističke grupe  u Gimnaziji koju je vodio Ivo Brešan, a kasnije i predsjednica omladine na Visu. Iznosi i niz zanimljivih detalja o svom mladenaštvu i odrastanju, sportskoj karijeri, ali i vrlo otvorena razmišljanja o dobrim i lošim stranama hrvatskog obrazovnog sustava i gimnazijskom programu.

U novom broju časopisa „Volim Šibenik“ doznat ćete i kako se upražnjavalo GONJANJE - šibenska ljubavna igra puna požude i strasti, pronaći zanimljivu priču o tomu zašto zgrada u kojoj je bivše kino Odeon uopće nije „obična“ i zašto bi je trebalo zaštiti kao arhitektonsko djelo te još puno toga.

I ne zaboravite - ispunjavanjem kupona u novini  "Volim Šibenik" sudjelujete u referendumu za izbor najljepših šibenskih pjesama svih vremena i osvajate nagrade. Zavirite i na top listu i vidite koje su pjesme do sada najbolje plasirane.

Novi broj časopisa "Volim Šibenik" možete prelistati i u našoj rubrici Časopis Volim Šibenik koja se nalazi na ovoj stranici.

Iz kategorije: Vijesti