Datum objave: 15. Lipanj 2015

Invalidska kolica nisu prepreka:Kninski invalidi najbolji u pripremanju ćevapa

Diana Ferić
Diana Ferić

Članovi Udruge osoba s invaliditetom Sveti Bartolomej iz Knina pobijedili su na natjecanju koje je održano proteklog vikenda u Kninu, u povodu Dana grada Knina pod nazivom "Zlatni ćevap" i tako postali finalisti tog natjecanja za Šibensko - kninsku županiju koje se održava u cijeloj Hrvatskoj. Osvojili su vrlo visokih 168 bodova za izgled, okus i pravilnu pripremu ćevapa, pljeskavica i ostalih jela s roštilja. Drugo mjesto pripalo je Krijesnicama sa 160,dok su treći bili Vatreni dečki koji su skupili 155 bodova. Pobjednici su dokazali da u pripremi roštilja mogu ravnopravno uživati i osobe u invalidskim kolicima, što im je i bila namjera prilikom prijave.
A da je moguće pojesti cijeli komad torte u samo 25 sekundi dokazala je Kninjanka Volga koja je tim rezultatom oborila rekord Mlinar Tortomlata. Napeto je bilo i u nagradnim igrama Jamnica Gajbomjer , Utrka Osječko 1664. te PIK pogodi tko sam kojima su se građani zabavljali u pauzama odlične svirke grupe Joy, a nešto novo mogli su naučiti i isprobati tijekom kulinarskih prezentacija Gastro akademije.. Gradonačelnica Knina n Josipa Rimac čestitala svim ekipama te proglasila vlasnike najljepših okućnica i balkona. Nakon premijernog izdanja u Kninu, Zlatni ćevap stiže u Orahovicu 21.6., no sve će oči biti uprte u finalni okršaj pobjednika izlučnih natjecanja, najboljih roštilj majstora Hrvatske, koji će ukrstiti svoje roštilj vilice 28. lipnja u Zagrebu.
4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata i suorganizaciji grada Knina uz podršku PIK Vrbovca, Škode, Peveca, Labuda, Kiska,Jamnice, Mlinara, Zvijezde, Vina Belje, Kotanyija, Konzuma, Osječkog 1664 te Iskona.

Iz kategorije: Vijesti