Datum objave: 11. Lipanj 2015

Sudionici Vespa susreta u Biogradu "okupirali" i Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Sudionici spektakularnog susreta Vespa World Days koji danas počinje u Biogradu na Moru i Zadaru napunili su i šibenske apartmane jer se u Biogradu više ne može naći nikakav smještaj.  Vlasnici Vespa traže smještaj i u zalđu Šibenika, posebno i kampovima.

Dolazak na to najveće svjetsko okupljanje vlasnika i ljubitelja kultnog talijanskog skutera potvrdilo je pet tisuća iz 32 zemlje pa će to biti najveće okupljanje vlasnika Vespa u povijesti, kaže Marijan Stopfer, dogradonačelnik Biograda.

 

Sve povezuje ista strast za vespom, strast koja ne poznaje granice i koja se proširila diljem svijeta uz 18 milijuna vespi prodanih na svim kontinentima.
-Na najveći svjetski vespa party dolazak je potvrdio i ministar turizma Darko Lorencin, vjerojatan je dolazak i predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović ako uskladi svoje obveze, obznanio je Stopfer.
Biogradska riva je već od jučer zatvorena za promet od trajektnog pristaništa do hotela Ilirija.
- Na tom potezu i na plažama će se održavati sva događanja, od zabavnih do izložbeno prodajnih, te otvaranje i zatvaranje svjetske manifestacije. Svečani defile vespi od Biograda do Zadra u subotu započinje u 10.30 sati, reći će Stopfer, kako je objavio biogradski portal.

Iz kategorije: Vijesti