Datum objave: 09. Lipanj 2015

Ministar Mornar svečano otvorio studetsku menzu u Šibeniku i podržao osnivanje sveučilišta

Diana Ferić
Diana Ferić

Studentsku menzu na Baldekinu, koja radi više od mjesec dana, danas je i službeno, prerezavši vrpcu, otvorio prof.dr.sc. Vedran Mornar, ministar znanosti i obrazovanja, a asistirala mu je Anita Grubišić, dekanica Veleučilišta u Šibeniku.

 

Ona je u uvodnom dijelu podsjetila na povijest šibenskog Veleučilišta kazavši da je tek danas ono zaokruženo kada je dobilo i studentsku menzu. Istaknula je kako je možda i to jedna od razloga velikog zanimanja maturanata iz cijele Hrvatske za upis na šibensko Veleučilište jer je njih 270 od 400 koliko ih se može prijaviti to visokoškolsku ustanovu istaknula kao svoj prvi izbor. Inače, na šibenskom veleučilištu, kazala je, do sada je diplomiralo čak 2 500 studenata.

 

„Otvaranje studentske menze vrlo je važno za podizanje standarda studentskog života u Šibeniku“, kazao je predstavnik Zbora studenata Veleučilišta Matija Blaće pozvavši sve da i dalje rade na unapređenju studentskog standarda u Šibeniku. Da će u tom cilju sve učiniti obećao je i šibenski gradonačelnik Željko Burić koji je ministru Mornaru zahvalio na potpori koju daje osnivanju sveučilišta u Šibeniku i njegovom prvom studiju, Studiju energetike. „To je začetak šibenskog sveučilišta što je i moj najveći projekt jer Šibenik je sada jedini veći grad na Jadranu koji nema svoje sveučilište“, naglasio je gradonačelnik Burić. Skup je pozdravio i župan Goran Pauk

Ministar Mornar se prisjetio kako je on bio predavač na nekadašnjoj Visokoj školi za turizam u Šibeniku koja je preteča Veleučilišta kazavši da nije samo on u međuvremenu ostario nego i da je ta institucija stasala i „odrasla“. Podržao je ideju o osnivanju šibenskog sveučilišta kazavši kako će to mnogim mladim Šibenčanima omogućiti da ostanu u svom gradu i kao diplomirani inženjeri pokrenu različite projekte samozapošljavanja koji će onda značiti i otvaranje radnih mjesta za druge.
Za uzvanike je bio pripremljen poseban menu

Otvaranje studentske menze financirali su s po oko milijun kuna Ministarstvo znanosti i Veleučilište Šibenik, a njezina posebnost je interijer u kojoj se ističu junaci stripa Alan Ford oslikani na zidovima što je osmislio arhitektonski studio „Arx“.

Iz kategorije: Vijesti