Datum objave: 09. Lipanj 2015

Inovativno predstavljeni rezultati šibenske vlasti novinarima, članovima HDZ -a i gradskim tvrtkama

Diana Ferić
Diana Ferić

Rezultati polovice mandata aktualne gradske vlasti odnosno dvogodišnjeg vladanja i upravljanja Gradom Šibenikom predstavljani su danas u prostorijama HDZ –a, na skupu na kojem u govorili gradonačelnik Šibenika Željko Burić, njegov zamjenik Danijel Mileta i Goran Pauk kao predsjednik Gradskog odbora te stranke, a osim novinara nazočni su bili članovi Gradskog odbora, predstavnici mjesnih odbora i gradskih četvrti te gradskim institucija te političkih partnera HDZ –a u gradskoj vlasti. Ono što je napravljeno u protekle dvije godine i što se još namjerava napraviti u Gradu Šibeniku predstavljeno je na do sada neuobičajen način  vizuualno - s vrlo malo priče vizuualno, pomoć četiriju panoana kojima su rezultati prikazani grafički.

 

Gradonačelnik Burić je prezentaciju počeo zahvalom svim pročelnicima i svim članovima gradskih službi naglasivši da je sve što je ostvareno, ostvareno zajedničkim radom i zalaganjem. Pohvalio je i stabilnu većinu u Gradskom vijeću . „Šibenik je dugo bio talac međustranačkih odnosa, kako koalicijskih tako i odnosa vlasti i oporbe. Mi ovog puta imamo stabilno Gradsko vijeće što je isto tako bitno za to što smo napravili dobar rezultat u protekle dvije godine“, kazao je gradonačelnik Burić.

 

Njegovo kratko izlaganje pratilo je sadržaj pano. Prvi nosi naziv „pokrenuli smo“, a odnosi se na projekte koje bili zakočeni - osnivanje Studija energetike, imovinsko – pravno rješavanje zemljišta TEF –a i turističku valorizaciju otoka Obonjana. „ Sve političke opcije su htjele to isto napraviti, ali mi smo jedini to uspjeli“, istaknuo j Burić. Na ostalim panoima prikazano je ono što je izvršeno, što se planira izvršiti, a na četvrtom su rezultati predstavljeni u brojkama poput tog da je riješeno oko 3 700 zahtjeva za legalizaciju bespravnih objekata, da je Šibenik prvi put u povijesti ušao na Forbesovu listu perspektivnih gradova i plasirao se na 12. mjesto potom da su 40 000 hektara zemljišta pokrili planskom dokumentacijom ili pak da se sufinancira boravak 1 671 djeteta u vrtićima odnosno autobusni prijevoz za 4 000 umirovljenika.

 

Danijel Mileta je istakanu odličnu suradnju s mjesnim odborima i gradskim četvrtima i zaželio da spomenute brojke budu uskoro udvostručene.

Na novinarsko pitanje zbog čega je organiziran upravo takav skup, a ne i prezentacija rezultata rada županijske vlasti koja je također na polovici mandata Goran Pauk je kazao kako je prihvatio inicijativu izvšne gradske vlasti jer je riječ o simbiozi stranke i izvršne vlasti koja iz nje proistječe i o zajedničkom programu razvoja Šibenika.

Iz kategorije: Vijesti