Datum objave: 09. Lipanj 2015

Ministar kulture Šipuš najavio punu potporu projektu revitaliziranja tvrđave sv. Ivan

Šibenik News
Šibenik News

 

Jučer je u Ministarstvu kulture u Zagrebu održan radni sastanak između ministra g. Berislava Šipuša, njegovih suradnika i delegacije Društva koju su činili Nikola Grubić, prof. Boris Ileković i Gustav Červar. Središnja tema sastanka bila je rješavanje statusa vlasništva i darovanje Tvrđave sv. Ivan gradu Šibeniku radi provođenja projekta revitalizacije.

Nikola Grubić je ukratko upoznao ministra s radom Društva, trenutnim i budućim projektima, a naglasak je stavljen na do sada obavljene radnje vezane za izradu projekta obnove sv. Ivana dijelom financiranih sredstvima Ministarstva kulture. Grubić je zatražio jači angažman ministra u rješavanju statusa vlasništva nad Tvrđavom sv. Ivan kako bi mogli aplicirati za sredstva Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”

Prof. Boris Ileković je prezentirao idejno rješenje i glavni projekt tvrđave kao mjesta okupljanja i edukacije radno nazvan Kids lab2. Obrazloženo je da se ne radi o komercijalnom projektu već o projektu, koji je od općeg javnog ili socijalnog interesa, te da nema prepreke da se tvrđava, za navedenu svrhu daruje Gradu Šibeniku kako i predviđa Zakon o upravljanju i raspolaganju nekretninama u vlasništvu RH i Uredba o darovanju nekretnina u vlasništvu RH.
Ministar je pružio bezrezervnu potporu navedenom projektu i najavio sudjelovanje u rješavanju prijenosa vlasništva s Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom na Grad Šibenik. Obećao je dodatni angažman u narednim danima i tjednima, a tu svrhu je dogovoren i niz sastanaka kako bi se ovaj problem riješio do rokova predviđenih za raspis natječaja.

S obzirom na planirani sadržaj dogovoreno je da će se tražiti podrška i uključivanje u projekt i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, te će se predstavnici Društva sastati s ministrom g. Mornarom.
 

Iz kategorije: Vijesti