Datum objave: 07. Lipanj 2015

Šibenčani ne zaboravljaju svog Dražena: Obilježena 22. obljetnica njegove smrti

Diana Ferić
Diana Ferić

“ Drage su nam materijalne stvari koje podsjećaju na Dražena, a pravi živi spomenik su ova djeca koja stasaju uz košarku i promiču Draženovo ime“, rekao je prof. Miro Kotarac prilkom današnjeg obilježavanja 22. obljetnice smrti Dražena Petrovića.
Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispod Draženovog koša u Preradovićevoj 9 i pokraj njegovog spomenika na Baldekinu Šibenčani su danas obilježili tu tužnu. Nakon prisjećanje na Dražena klapa Babalubam otpjevala je pjesmu Život leti kapetane

Vijence su uz gradonačelnika Željka Burića, položili i predstavnici Šibensko- kninske županije, Sportske zajednice, Košarkaškog saveza, košarkaških klubova i navijača.
„ Dražen će zauvijek ostati u našim sjećanjima, a posebno me veseli da će uskoro i trg koji nosi njegovo ime dobiti izgled kakav zaslužuje; uz Draženov spomenik, igralište i Spomen sobu Baldekin će postati Draženov kvart “, istaknuo o je u svom obraćanju gradonačelnik Željko Burić.

Uz polaganje vijenaca i svijeća u dvorani osnovne škole na Vidicima danas su odigrane i završne utakmice turnira „ Sjećanje na Dražena“ u organizaciji OKK Dražen Petrović.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3