Datum objave: 26. Svibanj 2015

Gradonačelnik Burić:Jadranska banka ne propada, i članovi moje obitelji ostaju njezini štediše

Diana Ferić
Diana Ferić

Djelatnost komunalnog poduzeća Vodovod i odvodnja, računi za vodu i ulaganje tvrtke Vodovod u dokapitalizaciju Jadranske banke bile teme i današnjeg Aktualnog sata na sjednici Gradskog vijeća Grada Šibenika.

 

Tu je temu inicirao vijećnik SDP -a Ante Županović koji se ponovno založio za to da se smanje naknade za razvoj vodovodne mreže jer su se, kako je kazao okolnosti promijenile u odnosu na vrijeme kada su one prihvaćene. "Dvije trećine računa za vodu koji građani plaćaju su razna davanja, a samo jedna trećina je trošak za potrošenu vodu. Mislim da se od naknade koja je sada postala suvišna jer 90 posto novca za izgradnju sustava na jugoistočnom dijelu Grada osiguravaju Hrvatske vode. Prema mojoj računici na računu Vodovoda je prikupljeno se već dosta novca, najmanje 6 milijuna godišnje pa bi bio red da se onda skine taj teret s leđa građana", kazao je Županović.

 

Gradonačelnik Burić je kazao da je, kada je dolazio na tu funkciju mislio da Grad Šibenik ima izgrađeni i dostatan vodoopskrbni sustav, ali da je situacija potpuno drukčije, negdje i katastrofična, kako je ocijenio, posebno u Raslini i Zatonu, ali i naseljima istočno od Brodarice. Na to je reagirala vijećnica s liste Stipe Petrine Iris Ukić Kotarac koja je prozvala gradonačelnika da je unatoč takvoj situaciji dopustio da poduzeće Vodovod uloži 5 milijuna kuna u dokapitalizaciju Jadranske banke naglasivši da njezine dionice drastično gube vrijednost i da banka propada.

 

"Gdje je Vaša odgovornost prema građanima i javnosti da širite dezinformacije da Jadranska banka propada. Jadranska banka neće propasti. I članovi moje obitelji u njoj imaju štednju i neće je povući. Ja odgovorno tvrdim da će Vodovod zaraditi na tim dionicama. Pametni ulagači ne prodaju dionice u vrijeme krize nego čekaju oporavak i povećanje njihove cijene. Inače, odluku o dokapitalizaciji Vodovoda donio je Nadzorni odbor te komunalne tvrtke, a Skupština je samo o tome obaviještena", odgovorio je gradonačelnik Burić.
 

Iz kategorije: Vijesti