Datum objave: 19. Svibanj 2015

FOTO Učenici Industrijsko-obrtničke i Srednje strukovne škole izradili solarni sustav za toplu vodu

Šibenik News
Šibenik News

 

Danas je javnosti prezentiran projekt solarnog sustava za toplu vodu koji je instaliran na sportskom igralištu Industrijsko-obrtničke škole u Šibeniku. Solarni sustav izradili su učenici Industrijsko-obrtničke i Srednje strukovne škole Šibenik, a u spajanju dijelova sudjelovali su i učenici Osnovne škole Vodice, OŠ Vidici, OŠ Skradin, OŠ Kistanje i OŠ Juraj Šižgorić.

Maturant Industrijsko-obrtničke škole Šibenik, Kristijan Markunović, koji je u sklopu svog završnog rada sudjelovao u izradi solarnog sustava za toplu vodu, objasnio je kako je projekt tekao te je prezentirao način funkcioniranja solarnog sustava.

Jednostavni solarni sustav za toplu vodu izrađen je u okviru Programa edukacijskih aktivnosti za građane kojega provodi Šibensko-kninska županija i županijski EE tim „Odgovorno s energijom odgovorno s okolišem“. Programom se nastoji povećati svijest o potrebi odgovornog ponašanja prema okolišu i razvijanju cjeloživotnih navika održivog korištenja energenata.

„Ovi solarni kolektori su rezultat teoretskog rada nastavnika Industrijsko-obrtničke škole i Strukovne škole Šibenik. Izradom solarnih kolektora nadamo se promovirati korištenje obnovljivih izvora energije, naročito energije Sunca, obnovljivog izvora energije koji ima veliki potencijal u našoj Županiji.“, kazao je župan Goran Pauk.


 

Iz kategorije: Vijesti