Datum objave: 16. Travanj 2015

KARAMARKO: HDZ neće ukidati županije, ali neke općine možda hoće

Diana Ferić
Diana Ferić

Ako dođe na vlast HDZ neće dirati sustav županija, ali će analizirati opravdanost postojećeg broja općina, kazao e u izjavi novinarima danas u Vodicama Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ -a u pauzi susreta sa županima, gradonačelnicima i načelnicima općina koji su članovi HDZ - a. "Županije opterećuju proračun sa svega dva posto što nije puno, a riječ je o jedinicama regionalne samouprave s kojima se ljudi identificiraju i prihvaćaju ih kao svoje. Mi ne želimo Hrvatsku dijeliti na regije i pokrajine jer nam to ne treba, ali želimo racionalizirati funkcioniranje gradova i općina", kazao je Karamarko.
To je treći takav susret župana, gradonačelnika i načelnika iz redova HDZ -a. Karamarko se pohvalio kako ih je ove godine najviše jer sada imaju 12 župana i 61 gradonačelnika. "Ovakvi su nam skupovi najdragocjeniji jer je riječ o ljudima koji dolaze iz realnog života i svakodnevno rješavaju probleme građana pa su njihova iskustva od iznimnog značaja", kazao je Karamarko.
Na novinarski upit ponovi je kako je da se obljetnica Vojno - redarstvene akcije Oluja slavi samo u Kninu i da eksperimentiranja nisu potrebno, tim više što bi organiziranje mimohoda u Zagrebu povećalo troškove obilježavanja tog jubileja za nekoliko milijuna kuna.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: